İstanbul Borsası’nda Tedbir Uygulamaları ve Hisse Performansları

0

İstanbul Borsası’nda Tedbir Uygulamaları

İstanbul Borsası'nda Tedbir Uygulamaları

Investing.com’un haberine göre, Borsa İstanbul, 4 hissenin güne tedbirle başlayacağını duyurdu. Sermaye Piyasası Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DERHL, DZGYO, METUR ve YESIL payları, 11 Ekim 2024 tarihine kadar, bugünden itibaren seans sonuna kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Bugün kredili işlem yasağı getirilen hisselere baktığımızda, DERHL bu hafta %11 değer artışı yakaladıktan sonra, dün başlayan satış baskısıyla haftalık bazda %6 düşüşle 8,68 TL seviyesine geriledi. Diğer bir hisse olan DZGYO, bu hafta yukarı yönlü volatilite sergilemeye devam ediyor. Geçen haftayı %22’lik bir artışla kapatan hisse, bu hafta %18’e kadar yükseldikten sonra, dün taban fiyatından işlem görerek 6,1 TL’ye düşüp, haftalık bazda %3,2 değer kazanmış oldu.

METUR, geçen hafta %17,5 oranında bir yükselişin ardından yeni haftaya alıcılı bir başlangıç yaptı. Bu hafta %11’lik bir artış gösteren hisse, son iki işlem gününde volatil işlemlerle birlikte haftanın zirve noktası olan 18,78 TL’den %16 gerileyerek 15,62 TL seviyesine düştü. Haftalık bazda ise %7,3 oranında bir değer kaybı yaşamış durumda.

Son olarak, YESIL ise düşüş eğilimi gösteren hisseler arasında yer alıyor. Geçen hafta %16,5 oranında bir kayıp yaşayan hisse, bu hafta %8 civarında bir toparlanma yaşasa da, kazançlarını koruyamayarak 1,61 TL’ye kadar geriledi ve haftalık bazda %3 oranında değer kaybı yaşadı.

Bugün tedbir getirilen hisselerden METUR ve YESIL, InvestingPro’nun Adil Değer Aracı’na göre az değerli olarak öngörülüyor. Öte yandan, DERHL adil değerinin üzerinde işlem görürken, DZGYO ise adil değerine yakın bir seyir izliyor.

İlginizi Çekebilir;  Bitcoin'in Ağustos Düşüşü ve Eylül Beklentileri

Bu Hafta Tedbiri Kalkacak Hisseler

Borsa İstanbul’da geçen ay tedbir uygulanan hisselerden FLAP‘ın kredili işlem yasağı ve YIGIT payının brüt takas tedbiri, 13 Eylül Cuma günü seans sonunda sona erecek. Bu hisseler, yeni haftaya tedbirsiz olarak başlayacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.