Karsan Otomotiv ve Toyota Motor Europe’dan Hidrojenli Araç İş Birliği

0

Karsan Otomotiv’den Önemli İş Birliği Açıklaması

Karsan Otomotiv'den Önemli İş Birliği Açıklaması

Investing.com – Karsan Otomotiv (KARSN), bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, dikkat çekici bir iş birliğine imza attığını duyurdu. Şirket, Toyota Motor Europe ile yeni bir iş birliği anlaşması imzaladığını bildirdi. Bu anlaşma çerçevesinde, Karsan Otomotiv, hidrojenli araçlarını Toyota Motor Europe’un hidrojen yakıt hücresi modüllerini entegre ederek geliştirecek.

İlgili sözleşmenin tarihi olarak 27.08.2024 bildirildi. KAP açıklamasının devamında, sözleşmeye ilişkin olarak alınan bir karar hakkında şu bilgiler paylaşıldı: “Bu açıklamada bahsedilen sözleşmeye dair, Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 2024/23 sayılı kararı gereğince, SPK Özel Durumlar Tebliği’nin (II-15.1) 6. maddesi çerçevesinde, söz konusu sözleşme imzasına dair içsel bilginin kamuya açıklanmasının süreç sonuçlanana kadar ertelenmesine karar verilmiştir. Bu karar, şirketimizin yasal haklarını, rekabet gücü ve pazarlık gücünü koruma amacını taşımakta olup, yatırımcıların yanıltılmasına yol açmamak için alınmıştır.”

KARSN Hisselerinde Son Durum

Karsan’ın Toyota Motor Europe ile iş birliğini duyurmasının ardından KARSN hissesi, güne tavan fiyatından başladı. Hisse, günün ilk yarısında tavan fiyatı olan 18,29 TL’de kalmayı sürdürdü. Bu hafta 16,61 TL seviyesine kadar gerileyen hisse, bugünkü sıçramasıyla haftalık kayıplarını büyük ölçüde telafi etti. KARSN, yılbaşından bu yana yükselen bir trend izleyerek %112’lik bir getiri oranı ile dikkat çekiyor.

Karsan Otomotiv ve Toyota Motor Europe'dan Hidrojenli Araç İş Birliği

InvestingPro’da KARSN’ın adil değeri, 9 finansal model üzerinden 12,27 TL olarak hesaplanmış durumda. Bu bağlamda, hissenin güncel fiyatıyla %32,9 oranında primli hareket edeceği öngörülüyor.

Ayrıca, şirketin finansal durumuna ilişkin özet bilgilerde; hissenin yüksek oynaklıkla hareket etmesi risk unsuru olarak öne çıkarken, ortalama bir borç seviyesinde seyretmesi de uyarı işareti olarak değerlendiriliyor. Karsan, temettü ödemesi yapmayan bir şirket olmasına rağmen, kısa ve uzun vadede yüksek getiri potansiyeli ile dikkat çekiyor, bu da şirketin güçlü yönlerini oluşturuyor.

İlginizi Çekebilir;  Walmart ve Capital One Arasındaki Anlaşmazlık
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.