Mt.Gox’ın Bitcoin Transferleri ve Piyasa Etkileri

0

Mt.Gox’ın Bitcoin Transferleri Devam Ediyor

Mt.Gox'ın Bitcoin Transferleri Devam Ediyor

Investing.com – Mt.Gox, Bitcoin transferlerine hız kesmeden devam ediyor. Arkham verilerine göre, Mt.Gox son olarak 12 bin BTC daha transfer etti. Aktarılan kripto varlıklar şu an için cüzdanda kalmaya devam ederken, Mt.Gox’ın geçen haftada BitGo’ya aktardığı yaklaşık 2 milyar dolarlık Bitcoin’in önemli bir kısmı farklı bir cüzdana taşındı. Bu gelişme, BitGo’nun yakın zamanda kullanıcılara fon transferine başlayabileceği yorumlarına yol açtı.

Bu transferlerden önce, Mt.Gox, diğer anlaşmalı borsalar olan Kraken ve Bitstamp’a da yüksek miktarda Bitcoin göndermişti. Bu borsalar, gönderilen fonları Mt.Gox’ın alacaklılarına dağıtma işlemlerini gerçekleştirdi. Son gerçekleşen Bitcoin transferleri, Mt.Gox’ın ödeme sürecinin sona yaklaştığını gösteriyor.

Mt.Gox, 2014 yılında büyük bir hack saldırısı sonucunda 850 bin BTC kaybetti. Bu siber saldırı sonrasında faaliyetlerine devam etmekte zorlanan Japonya merkezli kripto borsası, kısa süre içinde iflasını açıklamak zorunda kaldı. Temmuz ayından bu yana devam eden Bitcoin ödemeleri ise, 10 yıllık bir bekleme süresinin ardından Mt.Gox’ın hack saldırısından kurtarabildiği Bitcoin’lerden oluşuyor.

Mt.Gox Transferlerine Rağmen Bitcoin Fiyatı 60.000 Doların Etrafında Seyrediyor

Spot On Chain’e göre, Mt.Gox, 5 Temmuz’dan bu yana 4,04 milyar dolara yakın 61.670 BTC aktardı. Borsanın elinde şu anda yaklaşık 4,67 milyar dolar değerinde 79.186 BTC bulunduğu belirtiliyor. Mt.Gox kaynaklı satış baskısı devam ederken, Bitcoin 60.000 doların hemen altında yatay seyrediyor. Son 24 saatte %2 civarında bir düşüşle Bitcoin fiyatı 59.450 dolar bandında hareket ediyor.

İlginizi Çekebilir;  Kripto Para Piyasalarında Günlük Değerlendirme
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.