YEO Teknoloji, Great Power ile Stratejik Ortaklık Kurdu

0

YEO Teknoloji’den Stratejik Ortaklık Hamlesi

YEO Teknoloji'den Stratejik Ortaklık Hamlesi

YEO Teknoloji, enerji depolama sistemleri alanında küresel ölçekte önemli bir iş birliğine imza attığını duyurdu. Şirketin %100 iştiraki olan Reap Battery, dünya çapında tanınan ve Bloomberg New Energy Finance’in (BNEF) Tier-1 listesindeki önde gelen batarya üreticisi Great Power ile stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladı. Bu anlaşma kapsamında, %51’i Reap Battery ve %49’u Great Power’a ait yeni bir şirket kurulması planlanıyor.

Açıklamada, iş birliği çerçevesinde Reap Battery’nin İstanbul Tuzla’da bulunan enerji depolama sistemleri fabrikasında, Reap Battery ve Great Power markalarıyla üretim yapılacağı belirtildi. Şirket, başta Türkiye ve Avrupa pazarları olmak üzere, Türk Cumhuriyetleri ve Afrika ülkelerine ihracat yapmayı hedefliyor.

Tier-1 Üretici Nedir?

Great Power, BNEF tarafından yayımlanan Tier-1 firmalar listesinde yer alan dünya çapında tanınan bir batarya üreticisidir. Tier-1 üretici, sektörde en yüksek standartları karşılayan, en kaliteli ve güvenilir ürünleri sunan firmalar olarak tanımlanır.

9 Ülkede Üretim Kapasitesi

2001 yılında Çin merkezli olarak kurulan Great Power, aynı zamanda Şanghay borsasında halka açık bir şirket olarak işlem görmektedir. Yapılan açıklamada, Great Power’ın bu yıl itibarıyla 9 farklı tesisinde toplam 65 GWh kapasite ile elektrikli araçlar, enerji şebekeleri ve diğer endüstriyel uygulamalar için lityum-ion pil hücresinden konteyner tipi enerji depolama sistemlerine kadar çeşitli batarya ve batarya sistemleri ürettiği bilgisi verildi.

Büyük Yaz İndirimleri Başladı! InvestingPro ile yatırım stratejinizi güçlendirin. Daha iyi sonuçlar elde etmek için %50 indirime ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanmayı unutmayın. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  TSKB, Yeşil Dönüşüm İçin 100 Milyon Euro Kredi Anlaşması İmzaladı

Yeni Şirket Ne Zaman Üretime Geçecek?

Reap Battery’nin inşası devam eden İstanbul Tuzla’daki fabrikasının ilk yıl için tek vardiyada 1 GWh kapasite ile üretim yapması hedefleniyor. 2024 yılında tamamlanması planlanan fabrika yatırımıyla birlikte, Reap Battery’nin ekonomik ve gelişmiş enerji depolama çözümleri, elektrik şebekeleri, yenilenebilir enerji santralleri, endüstriyel ve ticari tesisler ile hanelerin enerji dönüşümünü sağlaması bekleniyor.

YEOTK’de Son Durum

YEOTK, son günlerde piyasalarda pozitif ayrışan hisseler arasında yer alıyor. Bu hafta %5 bandında değer artışı ile 226 TL’ye kadar yükselen hisse, şu an 217 TL civarında işlem görüyor. Haziran ayından bu yana toparlanma sürecini sürdüren YEOTK, yılın başında 280 TL bandına ulaşmasına rağmen Haziran ayına kadar 168 TL seviyesine gerilemişti. Hisse, bu ay %15’i bulan bir değer artışı kaydetmiş olup, yılbaşından bu yana %30’luk bir yükseliş göstermeye devam ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.