TSKB, Yeşil Dönüşüm İçin 100 Milyon Euro Kredi Anlaşması İmzaladı

0

TSKB’den Yeşil Dönüşüm İçin 100 Milyon Euro’luk Kredi Anlaşması

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), Türkiye’deki firmaların yeşil dönüşüm süreçlerine katkı sağlamaya devam ettiğini duyurdu. Banka, son olarak Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve İtalyan İklim Fonu Yönetiminden Sorumlu CDP ile toplam 100 milyon euro tutarında yeni bir kredi anlaşması imzaladı. İmza töreni, TSKB’nin İstanbul’daki Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi ve etkinliğe İtalya Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ile Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin katıldı.

Bu anlaşma, Avrupa Stratejik İş Birliği Çerçevesi (JEFIC – Joint European Financiers for International Cooperation) kapsamında gerçekleştirilen ko-finansman yapısı altında hayata geçirildi. Anlaşmanın temel amacı, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek olarak belirlendi.

TSKB Genel Müdürü’nin Açıklamaları

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, banka olarak sürdürülebilirlik ilkesine bağlı kalarak uzun yıllardır faaliyetlerini sürdürdüklerini vurgulayarak, şunları ifade etti:

  • “Ülkemizin ulusal hedeflerini önceliklendirerek kalkınma prensibi ile hareket ediyoruz.”
  • “Yürüttüğümüz uluslararası iş birlikleri ile sürdürülebilir geleceğimize yönelik projelerin etki alanını artırmaya devam ediyoruz.”
  • “AFD ve CDP ile imzaladığımız bu anlaşma, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek için geliştirdiğimiz güçlü iş birliklerinin somut bir çıktısıdır.”
  • “Bu anlaşma, CDP ile imzaladığımız ilk kredi anlaşmasıdır ve AFD ile imzaladığımız sekizinci anlaşmadır.”
  • “IDFC üyeleri olarak, AFD ve CDP ile ortak bir yapı etrafında toplanmamız, üyeler arası dayanışmayı ve kalkınma için iş birliğini artırması bakımından önemlidir.”

AFD ile İş Birliğinde Sağlanan Fon

TSKB Genel Müdürü Bilgiç, AFD ile gerçekleştirilen iş birliğinin önemine de değinerek, 2016-2019 döneminde kadın istihdamına yönelik yaptıkları projeleri hatırlattı. Bilgiç, bu iş birliği kapsamında Türkiye’de cinsiyet eşitliği ilkesini gözeten firmaların yatırımlarına kaynak sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, 2022 yılında imzalanan döngüsel ekonomi kredi anlaşması ile iş birliğinin kapsamını genişlettiklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir;  Rectitude Holdings (RECT) Yatırımcılara İlk Halka Arz İmkanı Sunuyor

“Yeşil Yeniden Yapılanma (Green Reconstruction)” kredisi kapsamında depremden etkilenen firmaların finansmanına odaklandıklarını belirten Bilgiç, şu ifadeleri kullandı:

  • “Bu kredi, özellikle yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, adaptasyon ve döngüsel ekonomi yatırımlarını finanse etmeye yönelik.”
  • “AFD’den temin ettiğimiz kredi anlaşmalarının toplam tutarı 525 milyon Euro’ya ulaştı.”

TSKB Hisse Performansı

TSKB Hisse Performansı

Uzun vadeli yükseliş trendini sürdüren TSKB, yılın başından bu yana %94 değer artışı gösterdi ve bugün 12,97 TL fiyatıyla rekor kırdı. TSKB, 2024 yılı performansında bankacılık endeksinin yaklaşık %82 değer artışının üzerinde bir başarı elde etti. InvestingPro’da ise TSKB’nin mevcut piyasa hareketlerinin primli olduğu belirtiliyor, ancak hissenin mevcut trendinde bir düşüş döngüsüne girebileceği öngörülüyor.

TSKB’nin güncel adil değer tahminini ve diğer finansal verilerini incelemek için InvestingPro’yu kullanabilirsiniz. Ayrıca, InvestingPro’da %50 indirime ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanabileceğinizi unutmayın. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.