Ülker’den Yurt Dışı Tahvil İhracı Açıklamaları

0

Ülker, bugün Kamuyu Aydınlatma Platformuna yurt dışı tahvil ihracı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şirket, SPK’den aldığı onayla yurt dışında borçlanma aracı ihracı için çalışmalara başladı.

  • İhraç edilmesi planlanan tahvillerin satışı için JP Morgan Securities plc, Merrill Lynch International, Emirates NBD Bank PJSC, HSBC Bank plc ve Rabo Securities yetkilendirildi.
  • Üst düzey yöneticiler, yurtdışında mukim potansiyel yatırımcılarla bir dizi toplantıya katılacak.
  • Tahvillerin ihracına ilişkin nihai karar, piyasalardaki gelişmelere göre belirlenecek.
  • Satış işlemi, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından tertip ihraç belgesi alındıktan sonra gerçekleştirilecek.

Tahvil Gelirleri ve Eurobond Alımı

Tahvil Gelirleri ve Eurobond Alımı

Ülker, ihraç edilmesi planlanan tahvillerden elde edilecek gelirin, 30 Ekim 2020’de satın alınan 30 Ekim 2025 vadeli tahvillerin (eurobond) alımında kullanılacağını açıkladı. Ayrıca, bahsi geçen eurobondların hak sahiplerine yönelik alım teklifi süreci başlatıldı.

Tahvillerin Derecelendirilmesi

Ülker, tahvil ihracı kapsamında S&P Global Ratings Europe Limited ve Fitch Ratings Limited tarafından kredi derecelendirmesi sürecinden geçti. Fitch, şirketin notunu yükseltirken S&P ise kredi derecelendirme notunu artırdı. İhraç edilecek tahvillere ilişkin derecelendirmelerin de olumlu olması bekleniyor.

Ülker Hisse Durumu

ULKER hissesi son 3 ayda uzun vadeli yükseliş trendinde hızlı bir artış gösterdi. Bugün 163 TL bandında hareket eden hissenin adil değeri InvestingPro tarafından 185,25 TL olarak hesaplandı, bu da hissenin potansiyel yükselişini gösteriyor.

İlginizi Çekebilir;  Kimpur Şirketinin 2024 İlk Çeyrek Performansı Değerlendirildi
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.