Polygon Ağı, MATIC’ten POL’e Geçiş Yapıyor

0

Yaklaşık bir yıldır süregelen yoğun çalışmaların ardından, Polygon ekibi bugün önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Ağın yerel varlığı MATIC’ten yeni token POL’e geçiş süreci resmen başlamış durumda. Polygon’un resmi X hesabından yapılan açıklamaya göre, token değişiminin bugün tamamlanması bekleniyor. Bu dönüşüm, Polygon PoS zincirindeki yerel gas ve staking tokeni olarak yeni kripto varlık POL’ün kullanılmasını öngörüyor.

Kripto para borsalarının da MATIC ticaretini POL’e dönüştürmesi bekleniyor. POL, MATIC’in mevcut yapısını korumaya devam ederken, 10 milyar tokenlik arzı da aynı şekilde sürdürecek. Token değişimi, bire bir oranında gerçekleşecek ve geliştiriciler, ağın büyümesini desteklemek amacıyla önümüzdeki 10 yıl boyunca kademeli olarak %2’lik bir emisyon artışı yapmayı planlıyor.

MATIC Sahipleri Ne Yapacak?

Polygon PoS ağı üzerinde MATIC sahibi olan kullanıcıların herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak. Ağdaki MATIC varlıkları, güncellemenin ardından otomatik olarak POL’e dönüştürülecek. Ancak, merkezi borsalarda MATIC bulunduran yatırımcıların, bir tür geçiş sözleşmesini onayladıktan sonra varlıklarını POL tokenine çevirmeleri gerekecek.

Polygon ağının POL olarak yeniden basılan varlıklarının, gelecekte blok üretiminde kullanılabileceği ve şoför bilgi kanıtı oluşturma gibi daha geniş işlevlere sahip olacağı ifade ediliyor. Polygon’un yerel varlığı MATIC, şu an piyasa değeri açısından 3,6 milyar dolarla en büyük 23. kripto para birimi konumunda. Ancak MATIC, son 24 saatte %10’a yakın bir düşüş yaşayarak 0,37 doların altına gerilemiş durumda. Son bir haftadaki kaybı ise %17’ye ulaşmış durumda.

Polygon Ağı, MATIC'ten POL'e Geçiş Yapıyor

İlginizi Çekebilir;  Foreks: Finansal Piyasalara Yönelik Güvenilir Veri ve Analiz Platformu
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.