Siber Saldırı Otomobil Bayilerini Hedef Aldı

0

Bir grup bilgisayar korsanı, otomobil bayilerine teknoloji ve yazılım çözümleri sağlayan CDK Global Inc. şirketini hedef alarak siber saldırılarını durdurmak için milyonlarca dolar fidye talep etti. Saldırı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki otomobil bayilerinin operasyonlarını sekteye uğrattı.

Otomobil Bayileri Operasyonlarını Etkileniyor

Sonic Automotive Inc. ve Penske Automotive Group Inc. gibi şirketler, CDK Global’ın yaşadığı siber saldırı nedeniyle operasyonel zorluklarla karşı karşıya kaldı. CDK’nın yazılım sistemlerini ele geçiren suçlular, hizmetlerin durmasına neden oldu ve bu durum üçüncü gününe girdi.

CDK, sistemlerinin çoğunu proaktif olarak kapatma adımını attı. Sonic Automotive, bayiliklerini açık tutarken operasyonların olumsuz etkilendiğini kabul etti. Penske de Premier Truck Group bölümünün kesintiye uğradığını belirtti ancak iş sürekliliği planlarını devreye sokarak operasyonları devam ettirdi.

  • Sonic Automotive ve Penske gibi şirketler operasyonlarında manuel ya da alternatif süreçlerle devam ediyor.
  • Kia America, bayileriyle yakın işbirliği yaparak operasyonlarda normalliği sağlamaya çalışıyor.

CDK, siber saldırıdan etkilenen bayilerin tam sayısını henüz açıklamadı. Şirket ayrıca fidye talebi ya da ödemeye ilişkin niyetleri hakkında yorum yapmadı.

Not: Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

İlginizi Çekebilir;  Fisker Elektrikli Araç Üreticisi İflas Sürecinde
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.