Arçelik A.Ş. Mısır’daki Fabrikasını Açtı

0

Arçelik A.Ş.’den Mısır’daki Fabrika Açılışı

Arçelik A.Ş.'den Mısır'daki Fabrika Açılışı

Investing.com – Arçelik A.Ş. (ARCLK), bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Mısır’da bulunan yeni fabrikasının açılışının gerçekleştiğini duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamada, global büyüme stratejisi çerçevesinde daha önce faaliyet raporlarında yatırım süreci hakkında bilgi verilen Mısır’daki fabrikanın resmi olarak faaliyete geçtiği belirtildi.

Mısır’daki fabrikanın temellerinin 2022 yılında atıldığı ve toplamda 110 milyon dolar yatırım ile hayata geçirildiği ifade edildi. Fabrikada ilk etapta buzdolabı ve fırın üretimi yapılacağı, ilerleyen dönemlerde ise diğer ev aletleri kategorilerinin de üretiminin planlandığı aktarıldı.

Arçelik’in Mısır’daki fabrikası, 70.000 m2 kapalı alan ile birlikte toplamda 114.000 m2 alana sahip. Üretimin tam kapasiteyle çalışması durumunda, yaklaşık 2000 kişilik bir istihdam yaratılması öngörülüyor. Ayrıca, yıllık üretim miktarının 1,5 milyon adede ulaşması bekleniyor.

Bunun yanı sıra, Arçelik, ay başında KAP’a yaptığı açıklamada, Avrupa faaliyetlerinde hedeflenen sinerjilerin gerçekleştirilmesine yönelik yürütülen analizler sonucunda, üretim tesislerinden Polonya’nın Lodz şehrinde bulunan Çamaşır Kurutma Makinesi ve Pişirici Cihazlar İşletmesi ile Plastik Yan Sanayi İşletmesi ve Wroclaw’da bulunan Buzdolabı işletmesinde verimsizlik nedeniyle üretim faaliyetlerinin durdurulmasına ve tesislerin kapatılmasına karar verildiğini duyurdu. Şirket, bu tesislerin 2025’in ilk yarısına kadar üretim faaliyetlerinin sona ermesini hedeflerken, kapatılan işletmelerin kapasite kullanımlarının Arçelik’in diğer tesislerine kaydırılması planlanıyor.

Şirket, KAP açıklamasında, söz konusu tesis kapanışlarının konsolide seviyede ciro kaybına neden olmasının beklenmediğini vurguladı.

ARCLK Payının Bugünkü Performansı

ARCLK, günün ilk saatlerinde 140 TL’nin altına gerileyerek yatırımcıları tedirgin etti. Ancak, günün ilerleyen saatlerinde 139 TL bandında destek bulan hisse, öğleden sonraki işlemlerde yeniden yükselişe geçerek 143 TL sınırına kadar çıktı. Son saat itibarıyla ARCLK, %0,3 oranında kısmi bir yükselişle 141 TL bandında işlem görmekte. Hisse, gün içinde %1,5 düşüş kaydederken, yılbaşından bu yana yaklaşık %10 oranında düşük bir getiri sağladı.

İlginizi Çekebilir;  Ülkelerin Politika Faizleri ve Manşet Enflasyon Değişimleri
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.