Mia Teknoloji’nin TÜBİTAK Destekli Projesi ve Hisse Performansı

0

Mia Teknoloji’den Önemli Gelişme

Mia Teknoloji'den Önemli Gelişme

Investing.com – Mia Teknoloji (MIATK), Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yaptığı açıklamada, bağlı ortaklığının TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulunduğunu duyurdu. Şirket, %100 bağlı ortağı olan Tripy Mobility Teknoloji Anonim Şirketi’nin TÜBİTAK’a yaptığı başvurunun olumlu sonuçlandığını bildirdi.

Toplam bütçesi 6.079.651,77 TL olan “Mikro Hareketlilik Etki Simülatörü: Sürdürülebilir Şehir Planlaması İçin Ekonomik, Çevresel ve Sosyal Karar Destek Aracı” başlıklı proje önerisinin, TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Destek Programı kapsamındaki değerlendirme sürecinde desteklenmeye uygun bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, proje çıktısı olarak geliştirilecek ve kısa süre içerisinde ticarileştirilmesi planlanan yapay zeka destekli simülasyon yazılımının, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren mobilite şirketleri, planlama kuruluşları ve yerel yönetimler için büyük bir ihtiyaç karşılayacağı ifade edildi. Ayrıca, bu projenin ticari potansiyeli açısından stratejik bir önem taşıdığı vurgulandı.

Mia Teknoloji, Tripy Mobility Teknoloji’nin TÜBİTAK ile yürütülecek projelerin önümüzdeki dönemde de hızla devam edeceğini duyurdu.

MIATK Hisse Performansı

MIATK, son 9 haftadır negatif kapanış gerçekleştirme eğiliminde. Düşüş trendini Mart ayından bu yana sürdüren hisse, 22 Temmuz haftasından itibaren sürekli olarak haftalık negatif kapanışlar yaşadı. Yeni haftaya yükselişle başlayan hisse, dün 47,7 TL’ye kadar yükselse de günü %2,9 artışla 45,24 TL’den kapattı. Ancak, bugün kısmen satıcılı bir seyir izleyen hisse, son saat itibarıyla %1’e yakın bir düşüşle 44,8 TL bandında işlem görüyor.

Yılın ikinci çeyreğinden bu yana düşüş eğilimini sürdüren MIATK, yılbaşından bu yana %23 değer kazandı.

İlginizi Çekebilir;  Builders FirstSource ve Piyasa Rotasyonu
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.