İş Bankası’ndan 450 Milyon Dolar ve 100 Milyon Euro Seküritizasyon Kredisi

0

İş Bankası’ndan Yeni Seküritizasyon Kredisi

İş Bankası'ndan Yeni Seküritizasyon Kredisi

Investing.com – Türkiye İş Bankası (ISCTR), bugün önemli bir duyuru yaparak, yabancı para cinsinden havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı çerçevesinde 450 milyon dolar ve 100 milyon euro tutarında yeni bir seküritizasyon kredisi sağladığını bildirdi. Bu seküritizasyon kredisi, toplamda altı farklı seriden oluşmakta olup, nihai vade süreleri 10 yıl olarak belirlenmiştir.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Özşuca, bu önemli gelişmeyle ilgili yaptığı açıklamada, seküritizasyon kredilerinin Türk bankalarının uluslararası fonlama kaynakları arasında görece uzun vade yapısı ve maliyet avantajları bakımından kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Özşuca, İş Bankası’nın 2000 yılından bu yana seküritizasyon kredileri aracılığıyla Türkiye ekonomisine 7 milyar doları aşan bir kaynak sağladığını belirtti.

Ebru Özşuca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl 100. yaşını kutlayan Bankamıza uluslararası alanda duyulan güveni bir kez daha teyit eden bu işlemle, ekonominin lokomotif ve dönüştürücü özellikteki alanlarını desteklemeye devam edeceğiz.” Bu yeni işlemle birlikte İş Bankası’nın, havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında 2024 yılı için sağladığı toplam kaynak tutarı 900 milyon doları aşmış oldu.

ISCTR Hisse Performansı

ISCTR, geçtiğimiz hafta %4,28 değer kazancı ile haftayı 13,41 TL’den kapatmayı başardı. 5 Ağustos haftasından bu yana yatay bir seyir izleyen ISCTR, bu süreç zarfında ortalama 12,8 TL seviyelerinden destek bulurken, 13,5 TL seviyesini geçmekte zorlandığı gözlemleniyor. Yeni haftaya 13,53 TL’den başlangıç yapan ISCTR, yarım puanlık bir düşüşle 13,49 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

ISCTR, yıllık bazda %45 değer artışı kaydederken, %58 değer artışına sahip olan bankacılık endeksinin altında bir getiri sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Morgan Stanley'den Türk Bankaları İçin Güncellemeler
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.