Smart Güneş Teknolojileri’nden Yatırım Hamleleri ve Hisse Durumu

0

Smart Güneş Teknolojileri’nden Önemli Gelişmeler

Smart Güneş Teknolojileri'nden Önemli Gelişmeler

Investing.com – Bugün, Smart Güneş (SMRTG) Teknolojileri, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamayla strateji raporu çerçevesindeki son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Şirket, Avrupa’da planlanan güneş paneli üretim tesisi, hücre üretim tesisi ve güneş enerjisi santrali projeleri için gerekli yatırımlara ve iş birliklerine dair önemli adımlar atıldığını duyurdu.

Bulgaristan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Smart Güneş’in Bulgaristan’daki %100 iştiraki olan Smart Solar Technologies AD ile “Güneş paneli ve güneş hücresi üretim fabrikası” öncelikli yatırım projesinin hayata geçirilmesine yönelik bir Mutabakat Zaptı’nı onayladı. Bu belge, şirketin Bulgaristan ve Avrupa Birliği nezdinde “öncelikli yatırımcı” (Priority Investor) olarak tanımlanmasını sağladı.

Bulgaristan otoriteleri, Stara Zagora bölgesinde önümüzdeki üç yıl içinde başlayacak olan toplam 240.000.000 Bulgar levası (yaklaşık 122.000.000 Euro) tutarındaki güneş paneli üretim tesisi, güneş hücresi üretim tesisi ve güneş enerjisi santrali gibi yatırımlar için şirketin iştirakine başlayacakları süreçte ilk etapta 160.000 m2 arazi tahsisi, altyapı çalışmaları, merkezi arıtma tesisleri ve ana yol bağlantılarını sağlayacaklarını bildirdi.

Ayrıca, Smart Solar Technologies’e 2026-2029 yılları arasında toplamda yaklaşık 66.000.000 Bulgar levası (34.000.000 Euro) değerinde hibe niteliğinde nakit katkı ödeneği verileceği ifade edildi. Şirket, yatırımlar gerçekleştirildikçe Bulgaristan otoriteleri ve Avrupa Birliği’nden ek teşvikler almak üzere başvurular yapacağını ve bu teşviklerin sağlanabileceğini belirtti.

SMRTG Hissesindeki Son Durum

Smart Güneş Teknolojileri’nin KAP’a yaptığı açıklamanın ardından SMRTG hissesi, güne tavan fiyatına ulaşarak 46,96 TL’den işlem görmeye başladı. Hisse, tavan fiyatından başlamasının ardından bir miktar gevşeme yaşadı ve günün ilerleyen saatlerinde 45 TL bandında işlem görmeye başladı.

İlginizi Çekebilir;  Kripto Para Piyasalarında Yükseliş: Bitcoin ve Altcoin'lerde Son Durum

Bu ay içerisinde düşüş trendini sürdüren SMRTG, ay başından bu yana yaklaşık %8,5 oranında bir değer kaybı yaşadı. Yılbaşından bu yana ise hissenin toplamda %17 değer kaybı ile devam ettiği görülüyor. InvestingPro’nun Adil Değer Aracı, 12 finansal model üzerinden SMRTG’nin adil değerini 65,81 TL olarak hesaplıyor. Bu durum, hissenin yaklaşık %43 oranında iskontolu işlem gördüğünü öngörüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.