Ripple, 42 Milyon RLUSD Basarak Sabit Kripto Para Projesini Geliştiriyor

0

Ripple’dan Önemli Bir Adım: 42 Milyon RLUSD Basımı

Ripple'dan Önemli Bir Adım: 42 Milyon RLUSD Basımı

Yatırımcıların dikkatini çeken Ripple, sabit kripto para projesi çerçevesinde son olarak 42 milyon RLUSD basarak dikkat çekici bir adım attı. Ripple’ın RLUSD rezervini artırma çabası, sabit kripto varlığın kısa süre içinde piyasaya sürüleceğine dair spekülasyonları da beraberinde getirdi. Ripple Stablecoin Tracker adlı X hesabına göre, bugün toplamda 29,7 milyon RLUSD’nin dört partide basıldığı belirtildi; bunlar arasında 6,3 milyon, 6,4 milyon, 7 milyon ve 10 milyon RLUSD yer aldı.

XRP’nin RLUSD’deki Rolü Nedir?

RLUSD projesinde XRP, blockchain ağları arasında likiditeyi artırmak ve işlem verimliliğini sağlamak amacıyla otomatik köprü varlığı olarak kullanılacak. Bu durum, yatırımcıların RLUSD’yi farklı blockchain ağları arasında sorunsuz bir şekilde kullanabilmesi için XRP edinmeleri gerektiği anlamına geliyor. Dolayısıyla, RLUSD’nin kullanım alanları genişledikçe XRP talebinin de artması bekleniyor. Ripple, RLUSD’yi sınır ötesi ödemeler ve takas işlemleri için daha hızlı ve maliyet etkin çözümler sunmak üzere kullanmayı hedefliyor. Ripple Stablecoin Tracker hesabı, Ripple’ın Ağustos ayında beta test aşamasına geçmesinin ardından düşük miktarlarda RLUSD basımı ve yakımı yaptığını gösteriyordu. Ancak Ekim ayının gelmesiyle birlikte, şirketin sabit kripto para birimi basımını önemli ölçüde artırdığı gözlemleniyor.

RLUSD Lansmanı İçin Geri Sayım Başladı

RLUSD’nin basım süreci devam ederken, lansmanın bu yıl bitmeden gerçekleşmesi bekleniyor. Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, kısa süre önce sabit kripto para birimlerinin çok yakında piyasaya sürülebileceğine dair açıklamalarda bulundu. Şirketin şu anda, varlık piyasaya sürülmeden önce teknik detayları gözden geçirdiği ve düzenleyici standartlara uyum sağlamak için çalıştığı biliniyor. Son 24 saat içinde RLUSD basımının hız kazanması, sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlediğine dair bir işaret olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir;  Tether, Tron Ağında 1 Milyar USDT İhracı Gerçekleştirdi

SEC’nin Ripple Davasına Temyiz Süreci

Öte yandan, Ripple ile devam eden yasal süreçte SEC, bu hafta davayı temyize götürme kararı aldı. SEC, Çarşamba günü temyiz başvurusunda bulunarak ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres’in son kararına itiraz etti. Ancak SEC’nin temyiz başvurusunda hangi noktalara itiraz ettiğine dair detay verilmedi. Ripple’ın, SEC’ye karşı bir karşı temyiz başvurusunda bulunma hakkı bulunuyor ve bu süreçte SEC’nin itiraz ettiği noktaları gösteren Form C belgesinin doldurulması bekleniyor. Ripple’ın temyiz başvurusuna itiraz etmek için 17 Ekim tarihine kadar süresi bulunuyor. Uzmanlar, eğer temyiz süreci başlarsa, davanın sonuçlanmasının 2026 yılına kadar uzanabileceğini öngörüyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında, XRP piyasa genelinde hareket etmeye devam ediyor. Ripple tokeni, bu hafta genel düşüş eğiliminde %18’lik bir geri çekilme yaşarken, 0,52 dolar seviyesine gerileyerek son üç haftanın kazançlarını kaybetmiş durumda. Kripto para, bugün Eylül başında destek bulduğu seviyede tutunma çabası göstermekte.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.