TÜİK Eylül Ayı Sektörel Güven Endeksleri Açıklandı

0

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül Ayı Sektörel Güven Endekslerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül Ayı Sektörel Güven Endekslerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Bu veriler, hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde belirgin bir artış yaşandığını, ancak inşaat sektöründe ise hafif bir düşüş olduğunu ortaya koymaktadır.

Hizmet Sektörü Güven Endeksi Yükseldi

Mevsim etkilerinden arındırılmış verilere göre, hizmet sektörü güven endeksi Eylül ayında %0,6 oranında artış göstererek 112,6 değerine ulaştı. Ağustos ayında 111,8 olan bu endeks, hizmetlere olan talebin artması ve gelecekteki beklentilerin olumlu yönde seyretmesi sayesinde yükselmiştir.

Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksinde Artış

Perakende ticaret sektöründeki güven endeksi, Eylül ayında %2,5 oranında artarak 110,6 değerine çıktı. Ağustos ayında 107,9 olan bu endeks, iş hacmindeki ve satışlardaki artışın yanı sıra mevcut mal stok seviyesindeki iyileşme ile desteklenmiştir.

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Hafif Düşüş Gösterdi

İnşaat sektöründe ise güven endeksi %0,2 oranında düşerek 87,8 değerini aldı. Bu sektörde, Ağustos ayında 88 olan endeks, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyindeki hafif düşüş ve gelecekteki işçi sayısı beklentilerindeki azalma nedeniyle gerilemiştir.

İlginizi Çekebilir;  Robert Kiyosaki'nin Bitcoin Yatırımı ve Piyasa Analizi
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.