Tesla’nın Robotaksi Lansmanı ve Hisse Senetlerindeki Düşüş

0

Investing.com – Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin düzenlediği “Biz, Robot” başlıklı etkinlikte uzun zamandır beklenen “Cybercab” adlı robotaksi modelini tanıttı. Bu etkinlikte Musk, “Robovan” adı verilen sürücüsüz yolcu taşıma aracını da tanıtarak, bu aracın “yolların görünümünü değiştirecek” bir misyon üstlendiğini belirtti. Ancak etkinlik sonrası Tesla hisseleri ciddi bir düşüş yaşadı.

Tesla'nın Robotaksi Lansmanı ve Hisse Senetlerindeki Düşüş

Musk, lansmanda Cybercab’in 2026 yılına kadar 30.000 doların altında bir fiyatla üretileceğini duyurdu. Ancak Tesla yatırımcıları ve sektör uzmanları, etkinlikte yeni araçlara dair daha somut ve ayrıntılı bilgiler beklerken, sunumun bu beklentileri karşılamadığı görüldü. Özellikle en çok merak edilen konulardan biri, robotaksi üretiminin hızının ne kadar artabileceğiydi. Ancak Musk, Cybercab hakkında fazla detay vermekten kaçındı.

TSLA Hisse Senetleri Piyasa Açılışı Öncesi %5’ten Fazla Değer Kaybetti

Elon Musk’ın direksiyonsuz ve pedalsız bir Cybercab tanıtmasının yanı sıra, aynı zamanda bir seferde 20 kişiye kadar yolcu taşıyabilen ve kargo aracı olarak da kullanılabilen Robovan’ı sunması, Tesla’nın hisse senetlerinde piyasa öncesi işlemlerde sert bir geri çekilme ile sonuçlandı.

Tesla'nın Robotaksi Lansmanı ve Hisse Senetlerindeki Düşüş

  • TSLA, önceki gün 238,77 dolardan kapanmıştı.
  • Bugün piyasa öncesi işlemlerde %6,15 düşüşle 223,85 dolara geriledi.

Ayrıca, Ağustos ayında ortalama 190 dolardan destek bulan hisse, Eylül ayı sonuna kadar 264 dolar seviyesine ulaştı ve bu noktadan itibaren satışlar başladı. Tesla hisseleri, Temmuz ayındaki yükselişinde de benzer seviyelerden geri çekilmişti.

InvestingPro’nun Adil Değer Aracı, TSLA’nın adil değerini 12 finansal modele göre 229,4 dolar olarak hesaplamış durumda. Bu öngörüye göre, TSLA hisseleri adil değer seviyelerinde hareket etmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Endeksi Yükseliş Gösterdi, Sektörler ve Hisseler Üzerine Değerlendirme
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.