Vitalik Buterin, Memecoin Satışlarından 2 Milyon Dolar Kazandı

0

Ethereum’un kurucu ortaklarından Vitalik Buterin, son 24 saat içerisinde ücretsiz olarak aldığı tokenleri satarak 2 milyon dolardan fazla gelir elde etti. Buterin’in bu satışları, bilinen Ethereum adresi vitalik.eth‘ye daha önce gönderilen Memecoin’leri elden çıkarmasıyla gerçekleşti.

Buterin, Hangi Memecoin’leri Sattı?

Lookonchain tarafından paylaşılan verilere göre, Vitalik Buterin’in bu satışlardan toplamda 2,24 milyon dolar değerinde 908,77 ETH biriktirdiği tespit edildi. Raporda, satışlar arasında en büyük pozisyonu 976 bin dolar ile MOODENG varlığı oluşturdu. Buterin’in sattığı diğer Memecoin’ler ise şöyle sıralandı:

  • MSTR
  • EBULL
  • POPCAT
  • Milo
  • FWOG
  • TCATI
  • VITALIK

Vitalik Buterin, genellikle kendisine reklam amaçlı gönderilen bu varlıkları satarak elde ettiği gelirleri hayır kurumlarına bağışlamayı tercih ediyor. Bu konuda, “Arzlarının bir kısmını doğrudan hayır kurumlarına bağışlayan tüm Memecoin’leri takdir ediyorum. Bana gönderilen her şey de hayır kurumlarına bağışlanıyor.” şeklinde bir açıklama yaptı. Buterin, hayırseverleri parayı kendi adresine göndermek yerine, seçtikleri bir hayır kurumuna bağış yapmaya teşvik ediyor. Daha önce de kazançlarından elde ettiği milyarlarca doları kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışlayarak dikkat çekmişti. Örneğin, Shiba Inu (SHIB) gibi projelere yaptığı katkılar, yatırımcıların bu projelere olan güvenini artırdı.

Buterin, Ethereum’un Geleceği Hakkında Ne Söyledi?

Buterin, Ethereum’un Geleceği Hakkında Ne Söyledi?

Bu gelişmelere ek olarak, Vitalik Buterin Ethereum’un geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, Proof of Work‘ten (PoW) Proof of Stake‘e (PoS) geçişin hâlâ kat etmesi gereken uzun bir yol olduğunu ifade etti. Buterin, bu geçişin en önemli aşamalarından biri olan “The Merge” hakkında, “Tek slot kesinliğine ulaşmak ve staking’i demokratikleştirmek hedeflerimiz arasında.” dedi. Buterin, staking erişimini artırmak için mevcut minimum depozito gereksinimini 32 ETH‘den 1 ETH‘ye düşürmeyi önerdi. Bu, daha fazla kişinin stake etme sürecine katılmasını sağlayacak ve Ethereum’un güvenliğini artıracak bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir;  MicroStrategy, 700 Milyon Dolar Dönüştürülebilir Tahvil İhraç Edecek

Ayrıca, blok sonuçlandırma sürelerinin 15 dakikadan 12 saniyeye ve ardından dört saniyeye indirilmesi gerektiğini belirten Buterin, bu değişikliğin kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirirken, merkezsiz finans protokollerinin daha verimli çalışmasına olanak tanıyacağını düşünüyor. Buterin, Ethereum ağının geliştirilmesi için üç ana strateji belirledi. Bunlar:

  • İmza toplama protokolünün iyileştirilmesi
  • Yörünge komitelerinin tanıtılması
  • İki kademeli bir stake sisteminin uygulanması

Bu stratejiler, merkezsizliği artırmayı ve staking katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Kripto dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak görülen Buterin, ekosistemdeki yenilikleri desteklemeye devam ediyor. Ethereum’un sürekli gelişimi, Uniswap’in Unichain’i gibi yeni zincirlerin tanıtılmasıyla destekleniyor ve bu durumun Ethereum’un lider katman-1 Blockchain ağı olarak konumunu güçlendirebileceği düşünülüyor.

Ethereum, bugün Bitcoin’in 65.000 dolar seviyesini test etmeye başlamasıyla benzer bir sıçramayla %3 oranında yükseliş gösterdi ve 2.550 dolara doğru değer artışı kaydetti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.