Polygon Ağı MATIC’ten POL’e Geçiş Sürecini Başlattı

0

Polygon Ağı, MATIC’ten POL’e Geçiş Sürecini Başlattı

Polygon Ağı, MATIC'ten POL'e Geçiş Sürecini Başlattı

Yaklaşık bir yıl boyunca süren titiz çalışmaların ardından Polygon ekibi, bugün beklenen duyuruyu yaparak, ağın yerel varlığı olan MATIC’ten yeni token POL’e geçişin başladığını açıkladı. Polygon’un resmi X hesabından yapılan paylaşımda, bu token değişiminin bugün tamamlanacağı belirtildi. Bu kapsamda, Polygon PoS zincirindeki yerel gas ve staking tokeni olarak yeni kripto varlık POL’ün kullanılacağı ifade edildi. Ayrıca, kripto para borsalarının da MATIC ticaretini POL’e dönüştürmesi bekleniyor.

POL, MATIC’in mevcut yapısını ve 10 milyar tokenlik arzını korumaya devam edecek. Token değişimi, bire bir oranında gerçekleşecek. Geliştiriciler, ekosistemi güçlendirmek amacıyla 10 yıllık bir süreç içerisinde kademeli olarak %2’lik bir emisyon artışı yapacaklar.

MATIC Sahipleri Ne Yapacak?

Polygon PoS ağı üzerinde MATIC sahibi olan kullanıcıların herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmadığı duyuruldu. Ağdaki MATIC varlıkları, güncellemenin ardından otomatik olarak POL’e dönüştürülecek. Ancak, merkezi borsalarda MATIC bulunduran yatırımcıların, bir tür geçiş sözleşmesini onayladıktan sonra varlıklarını POL tokenine dönüştürmeleri gerektiği belirtildi.

Polygon ağının POL olarak yeniden basılan varlıklarının, ilerleyen dönemlerde blok üretiminde kullanılması planlanıyor. Bu kullanım, şoför bilgi kanıtı oluşturma gibi daha geniş işlevsellikler sunacak. Polygon’un yerel varlığı MATIC, şu anda 3,6 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük 23. kripto para birimi konumunda. MATIC, son 24 saatte %10’a yakın bir değer kaybı yaşayarak 0,37 doların altına geriledi. Son bir haftadaki kayıpları ise %17’ye ulaşmış durumda.

İlginizi Çekebilir;  Arthur Hayes'ın Kripto Paralarla İlgili Son Adımları
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.