Bitcoin’in Geleceği: Halving Sonrası Zirve Tahminleri

0

Investing.com’da yer alan bilgilere göre, blockchain analiz platformu IntoTheBlock, geçmiş yıllardaki halving döngülerini inceleyerek Bitcoin’in bir sonraki zirve noktasının ne zaman ulaşabileceği konusunda tahminlerde bulundu. IntoTheBlock, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, tarihsel verilere dayanarak Bitcoin’in her ödül yarılanması sonrası ortalama 480 gün içinde yeni bir zirveye ulaştığını belirtti. Şu an için Bitcoin, halving tarihindeki fiyatı olan 63.900 dolardan yaklaşık %12 oranında bir düşüş gösteriyor. Analizlerine göre, Bitcoin’in 2025’in ilk yarısının ardından yeni zirvesine ulaşma olasılığı oldukça yüksek.

IntoTheBlock, halving sonrası dönemleri detaylı bir şekilde analiz ederek, fiyat hareketlerinin her dönem benzer bir döngüsellik sergilediğine dikkat çekti. Halving’in fiyatlar üzerindeki pozitif etkisi, ödül yarılanmasının ardından piyasaya sürülen Bitcoin’lerin azalmasıyla doğrudan bağlantılıdır. Her dönemin ekonomik koşulları farklılık gösterse de, veriler Bitcoin’in şimdiye kadar yarılanmanın ardından ortalama 480 gün sonra yeni bir zirveye ulaştığını ortaya koyuyor.

Bitcoin'in Geleceği: Halving Sonrası Zirve Tahminleri

Bitcoin’in halving sonrası fiyat hareketleri göz önüne alındığında, 2016 yılındaki yarılanma sonrası yaklaşık 1,5 yıl sonra Aralık 2017’de bir zirve kaydedildi. Benzer şekilde, 2020’deki yarılanma sonrası zirve, Kasım 2021’de gerçekleşti. Bu veriler ışığında, IntoTheBlock analistleri, Nisan 2024’teki yarılanma sonrası bir sonraki zirvenin önümüzdeki yaz aylarında görülebileceğini öngörüyor.

Bir sonraki zirve fiyatı hakkında tahminler ne yönde?

Kripto para piyasasındaki genel ruh hali, son dönemdeki dalgalı fiyat hareketlerine rağmen yükseliş yönlü kalmaya devam ediyor. Blockchain verileri, son kısa vadeli satış döngülerinde uzun vadeli yatırımcıların satış tarafına geçmediğini gösteriyor. Bitcoin’in yükseliş döngüsüne devam edeceğine yönelik genel görüş, IntoTheBlock’un analiziyle örtüşmekte. Bazı piyasa yorumcuları, küresel çapta para genişleme aşamasına geçişin teyit edilmesiyle birlikte kripto para piyasasında da yükseliş sezonunun kaldığı yerden devam edeceğine inanıyor.

İlginizi Çekebilir;  Tether CEO'su Ardoino'dan Durov'un Tutuklanmasına Endişe: Kripto Dünyasında Destek ve Gelişmeler

İyimser analistler, 2025’in ilk çeyreğinden itibaren kripto paralara olan talebin artacağı öngörüsünde bulunurken, Bitcoin için önümüzdeki yaz ayında 100 bin doların üzerinde bir zirve tahmini yapılıyor. Bitcoin, halving öncesinde Mart ayında 73.777 dolara kadar yükselerek, ilk defa yarılanma öncesinde yeni bir zirve kaydetmişti. Bununla birlikte, bazı uzmanlar kripto piyasasındaki benimsemenin artışına bağlı olarak son halving’in önceden fiyatlandığını ve beklenen zirvenin gerçekleştiğini düşünüyor. Ancak Mart ayındaki zirvenin, beklentinin fiyatlanmasıyla oluştuğu ve önümüzdeki yaklaşık 1 yıllık süre zarfında parasal genişleme etkisi ve Bitcoin’deki arz kıtlığı göz önüne alındığında, yeni bir zirve fiyatı bekleyenlerin sayısının şu an çoğunlukta olduğu ifade ediliyor.

Bitcoin’de Son Durum

Bitcoin, Mart ayındaki zirve seviyesinden bu yana düşüş ivmeli bir kanal boyunca hareket ederken, geçen ay 49.500 dolara kadar gerilemiş olmasına rağmen, ardından 54.000 dolar seviyesinde destek buldu. Eylül ayına düşüş ağırlıklı bir başlangıç yapan kripto para, hafta sonundan bu yana kısmi alımlarla ilerliyor ve bugün 55.300 dolar bandında işlem görüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.