Kripto Varlık Fonlarına Yatırımlar Artıyor: Bitcoin ve Altcoinlerde İlgiyi Artıran Gelişmeler

0

Kripto Varlık Fonlarına Girişler Artıyor

Kripto Varlık Fonlarına Girişler Artıyor

Investing.com’un verilerine göre, kripto varlık fonlarına olan ilgi, Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkarak toplamda 2,2 milyar dolara ulaştı. CoinShares analistleri, bu artışın arkasında, yaklaşan ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi partinin kazanacağına dair olan beklentilerin yer aldığını belirtiyor. Kripto varlıklarının genellikle daha destekleyici bir ortamda değerlendirildiği bu öngörü, piyasada olumlu bir ivme kazandırmış durumda.

Kripto Varlık Fonlarına Yatırımlar Artıyor: Bitcoin ve Altcoinlerde İlgiyi Artıran Gelişmeler

Bitcoin Talebi Yükseliyor, Çoklu Varlık Fonlarında Düşüş Yaşanıyor

Kripto Varlık Fonlarına Yatırımlar Artıyor: Bitcoin ve Altcoinlerde İlgiyi Artıran Gelişmeler

Bitcoin, 2,13 milyar dolarlık girişle haftanın en çok fon çeken varlığı olmaya devam ediyor. Bitcoin fiyatındaki artış, kısa pozisyonlar (short) için fonlara 2 milyon dolarlık girişleri de tetikleyerek, bu alanda Mart ayından bu yana kaydedilen en büyük artış olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan, Ethereum, yatırımcıların ilgisini çeken 57,5 milyon ABD dolarlık girişle öne çıkarken; Solana, Litecoin ve XRP gibi altcoinler de yatırımcıların radarında yer aldı. Altcoin fonları arasında Solana 2,4 milyon dolar, Litecoin 1,7 milyon dolar ve XRP ise 0,7 milyon dolar giriş elde etti. Ancak, çoklu varlık fonlarındaki 17 haftalık artış serisi, geçen hafta itibarıyla sona erdi ve bu fonlardan toplam 5,2 milyon dolar çıkış yaşandı. Çıkış gören diğer altcoin fonları arasında ise Cardano 1,5 milyon dolar ve Binance 0,8 milyon dolar kayıp yaşadı. Böylece, işlem hacimlerindeki %30’luk artış ve fiyat yükselişleri, şirketlerin yönetim altındaki toplam varlıklarının (AuM) 100 milyar dolar sınırına yaklaşmasına katkı sağladı.

Bölgesel Bazda Kâr Satışları Öne Çıkıyor

İlginizi Çekebilir;  Ethereum'un Popülaritesindeki Düşüş ve Piyasa Analizi

ABD, 2,3 milyar dolarlık girişle kripto varlık fonları arasında en büyük payı alırken, Kanada, İsveç ve İsviçre gibi ülkelerde küçük çaplı çıkışlar gözlemlendi. Bu çıkışların sırasıyla 19,9 milyon dolar, 18,2 milyon dolar ve 14,9 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Analistler, bu durumun ABD dışındaki yatırımcıların kâr elde etmek amacıyla pozisyonlarını azaltmasından kaynaklandığını düşünüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.