Altın Fiyatlarında Yükseliş ve Citi’nin Tahminleri

0

Altın Fiyatlarında Yükseliş Devam Ediyor

Son günlerde altın, yukarı yönlü ivmesini artırarak yeni zirvelere ulaşmayı başardı. Küresel ekonomideki belirsizlikler ve artan jeopolitik riskler, yatırımcıların altına olan ilgisini artırırken, finans kuruluşlarından da altının yakın vadede yükselişini sürdüreceğine dair olumlu tahminler gelmeye devam ediyor.

Citi’nin Güncellenen Altın Fiyat Tahminleri

Citi, altın fiyatları için üç aylık tahminini güncelleyerek ons başına 2.800 dolara yükseltti. Banka, bu kararını ABD iş gücü piyasasının zayıflama olasılığı, Federal Rezerv’in faiz indirme süreci ve borsa yatırım fonlarındaki (ETF) artışla gerekçelendirdi. Ayrıca, Citi’nin 6 ila 12 aylık döneme ilişkin altın fiyat tahmini de 3.000 dolar olarak belirlendi. Gümüş fiyatları için de tahminlerini güncelleyerek, 6 ila 12 aylık süreçte ons başına 40 dolara ulaşmasını öngördü; bu tahmin daha önce 38 dolar olarak belirtilmişti.

El-Erian’dan Altın Yükselişine Dikkat Çekici Açıklamalar

PIMCO’nun eski CEO’su Mohammed El-Erian, altın fiyatlarının son zamanlardaki yükselişine dikkat çekti. El-Erian, batılı ülkelerin altın fiyatlarının artışına daha fazla odaklanmaları gerektiğini ifade etti. Altının geleneksel etkenlerle olan ilişkisini kaybetmesine karşın yükselmeye devam ettiğini belirten El-Erian, bu durumun dolar bazlı finansal sistemin alternatiflerine yönelik artan ilgiyi yansıttığını vurguladı. Ayrıca, altının rekor seviyelere ulaşmasının, jeopolitik belirsizliklerle çelişkili bir şekilde ivme kazandığını dile getirdi.

Altın Güne Yükselişle Başladı

Altın Güne Yükselişle Başladı

Altın, yeni haftaya 2.723 dolardan başlamasının ardından 2.740 dolarda yeni bir rekor kaydetti. Zirve seviyesinden gelen kâr satışlarının etkisiyle günü 2.719 dolarda kısmen ekside kapatan ons altın, yeni güne tekrar yükselişle başladı. Günün ilk saatlerinde zirve seviyesine yakın hareket eden altın, 2.730 dolar bandında işlem görüyor.

İlginizi Çekebilir;  Ons Altın Fiyatı Rekor Kırdı: 2.589 Dolar

Yurt içinde gram altın ise dünkü işlemlerde 3.019 TL ile rekor kırdıktan sonra günü 2.996 TL’de kapattı. Güne yeniden yükselişle başlayan gram altın, sabah saatlerinde 3.011 TL seviyesine ulaşarak pozitif hareketine devam ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.