Coca-Cola İçecek 1.065 Milyar TL Tahvil İhracı Gerçekleştirdi

0

Coca-Cola İçecek 1.065 Milyar TL’lik Tahvil İhracı Gerçekleştirdi

Coca-Cola İçecek 1.065 Milyar TL'lik Tahvil İhracı Gerçekleştirdi

Yatırım dünyasında önemli bir gelişme yaşandı. Coca-Cola İçecek (CCI), ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla toplamda 1 milyar 65 milyon TL değerinde özel sektör tahvili ihraç etti. Bu tahvil ihracı, 26 Temmuz tarihinde talep toplama sürecinin tamamlanmasıyla hayata geçirildi. Coca-Cola’nın özel sektör tahvili, yurt içinde halka arz edilmeden, yalnızca nitelikli yatırımcılara yönelik olarak gerçekleştirildi.

Bu tahvil ihracı, yalnızca yurt dışındaki kurumsal yatırımcılara satılmak üzere tasarlanmış olup, vade süresi 272 gün olarak belirlendi. ÜNLÜ & Co’nun Kurumsal Satış Yönetici Direktörü Tunç Yıldırım, tahvil ihracı hakkında şu yorumda bulundu: “Coca-Cola İçecek için gerçekleştirdiğimiz bono ihracı ile alanında uzmanlaşmış deneyimli ekibimizin başarılı işlemlerine bir yenisini daha ekledik. Son dönemde gerçekleştirilen bono ihraçları arasında TL cinsinden ve sadece yabancı kurumsal yatırımcıların katılımıyla gerçekleşen önemli bir işlemi tamamlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. Kurumsal & Hazine Çözümleri Kıdemli Direktörü Ant İpek ise, “Bu işlemi yurt dışından Türkiye’ye artan ilginin ve ÜNLÜ Menkul Değerler’e duyulan güvenin güçlü bir göstergesi olarak görüyor, önümüzdeki dönemde farklı sektörlerde benzer işlemlere imza atmayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

CCOLA Hissesinde Son Durum

CCOLA Hissesinde Son Durum

CCI’ın hisseleri Borsa İstanbul’da CCOLA koduyla işlem görmekte. Temmuz ayının son işlem gününde, CCOLA hisseleri yaklaşık %5 oranında bir düşüş kaydettikten sonra, ayı %1,5 oranında bir kısmi yükselişle kapattı. Uzun vadeli yükseliş trendini koruyan hisse senedi, yılbaşından bu yana %63 değer artışı gösterdi. Bugün ise 859 TL seviyelerinde işlem görmektedir.

InvestingPro’nun adil değer analizi, CCOLA hissesinin iskontolu bir şekilde hareket ettiği öngörüsünü sunuyor. InvestingPro’nun CCOLA finansal özetinde ise, şirketin net kârında bu yıl düşüş beklentisi oluşması ve yüksek FD oranı gibi olumsuz faktörler sıralanırken, olumlu yönlerin ağır bastığı belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir;  InvestingPro ile Yatırım Fırsatlarını Yakalayın
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.