Borsa İstanbul’da İlaç ve Sağlık Sektöründe Talep Artışı

0

Bu hafta Borsa İstanbul’da, ilaç ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren şirketlere yönelik talep artışının belirgin bir şekilde hızlandığı gözlemlenmiştir. Şu anda borsada, bu sektörde faaliyet gösteren 14 şirketin hissesi işlem görmektedir. Bugün, ONCSM ve RTALB hisseleri tavan fiyatından işlem görürken, ANGEN hissesi de %9’a yakın bir artış sergileyerek en çok yükselen hisseler arasında yer almıştır. Ayrıca, SELEC hissesi, ilaç ve sağlık hisseleri arasında %1 civarında bir düşüşle gün içerisinde ekside kalan tek hisse olmuştur.

Borsa İstanbul'da İlaç ve Sağlık Sektöründe Talep Artışı

Haftalık bazda değerlendirildiğinde, RTALB, ANGEN ve TRILC hisseleri %23 ila %33 arasında değer artışlarıyla dikkat çekmektedir. Bununla birlikte, MPARK hissesi haftalık bazda ekside kalan tek hisse olarak kaydedilmiştir. Yılbaşından bu yana yapılan performans değerlendirmelerinde ise MPARK ve TRILC’nin sağlık sektöründe en çok yükselen hisseler olduğu görülmektedir. Sektöre yönelik talep artışının, maymun çiçeği salgını ile ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen “küresel acil durum” ile ilişkilendirilebileceği düşünülmektedir. Ayrıca, hastalığın İsveç’te görülmesi, Avrupa’da yayılma endişelerini artıran bir gelişme olarak öne çıkmaktadır.

Borsa İstanbul'da İlaç ve Sağlık Sektöründe Talep Artışı

Sağlık Sektörü Şirketlerinden Son Gelişmeler

Sağlık sektöründeki şirketlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalar doğrultusunda, ANGEN son günlerde hisse senetleri ile ilgili yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin bir bilgilendirme yaparak, kamuya açıklanmamış bir durum bulunmadığını belirtmiştir. Türk İlaç ve Gen İlaç, son KAP açıklamalarında Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) kazandıkları ihaleleri duyurmuştur. Türk İlaç, DMO tarafından açılan Tıbbi Beşeri İlaç alım ihalesinin TURKFLEKS markası ile 125.361.237,88 TL (KDV hariç) tutarla ortaklığında kaldığını bildirmiştir.

İlginizi Çekebilir;  Amazon, Alexa'yı Yeniliyor

Gen İlaç ise, DMO tarafından düzenlenen ihalelerde şirketin ilaçlarını satmak üzere yetkilendirilen ve aynı zamanda ilişkili tarafı olan Salutem Ecza Deposu Medikal Limited Şirketi’nin katılım sağladığı DMO 2 aylık ilaç alım ihalesinde, Salutem’in uhdesinde kalan ilaçların şirket tarafından temin edileceği bilgisini vermiştir. DMO 2 aylık ilaç alım ihalesi sonucunda, Salutem’in uhdesinde kalan ilaçların Gen İlaç’ın satışlarına katkısının 32.132.727,07 TL olacağı bildirilmiştir.

BIST’teki Sağlık Sektörü Hisseleri için Güncel Öngörüler

InvestingPro platformu üzerinden yapılan incelemelerde, sağlık sektörü hisselerinin çoğunun adil değerlerinde hareket ettiği öngörülmektedir. Ancak bu hisseler arasında sadece ECILC’in “az değerli” olarak etkilendiği görülmektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.