Japonya Merkez Bankası’ndan Enflasyon ve Faiz Artırımı Vurgusu

0

Japonya Merkez Bankası’ndan Enflasyon Vurgusu

Japonya Merkez Bankası'ndan Enflasyon Vurgusu

Investing.com – Japonya Merkez Bankası (BOJ), yayımladığı yeni araştırma notunda ülke ekonomisindeki enflasyonist baskıların sürdüğünü vurguladı. BOJ analistleri, bu durumun yeni bir faiz artırımı için bir gerekçe olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekti. Bugün yayımlanan raporda, Japonya’nın kronik iş gücü açığının ücretler üzerindeki potansiyel etkisi ve hizmet sektöründeki fiyat belirleme yöntemlerinde şirket davranışlarındaki değişim ele alındı.

Araştırma notu, BOJ’in ekonomi departmanı tarafından kaleme alınmış olup, içerdiği görüşlerin yazarlarına ait olduğu ve bu nedenle BOJ’nin resmi bir açıklaması olarak değerlendirilemeyeceği belirtildi. İki bölüm halinde yayımlanan notun, genel olarak BOJ’in şimdiye kadar benimsediği politikalarla uyumlu olduğu gözlemlendi. Bunun yanı sıra, BOJ Başkanı Kazuo Ueda’nın geçtiğimiz ayki şahin mesajının, Ağustos başında küresel finans piyasalarında meydana gelen satışlara katkıda bulunmasına rağmen, faiz artırımının hala masada olduğu konusunda bir uyarı yapması dikkat çekti.

Diğer yandan, BOJ Başkanı Kazuo Ueda’nın Cuma günü, bankanın neden faiz artırımı gerçekleştirdiği ve enflasyon görünümü ile ilgili görüşlerini aktarmak üzere parlamentoya hitap etmesi planlanıyor.

USD/JPY Haftaya Düşüşle Başladı

USD/JPY paritesi, Temmuz ayında ulaştığı tarihi zirvelerinin ardından, BOJ’nin sürpriz faiz artırım kararının etkisiyle düşüşünü hızlandırarak 141,68 seviyesine kadar gevşedi. Faiz artırımı sonrasında BOJ’den gelen ılımlı açıklamalarla birlikte bir miktar toparlanan parite, geçen hafta 150 seviyesine kadar yükselmesine rağmen, piyasada faiz artırımlarının devam edebileceğine dair beklentilerin sürmesi USD/JPY’nin düşük seviyelerde yatay kalmasına sebep oldu.

İlginizi Çekebilir;  Arthur Hayes'ın Kripto Paralarla İlgili Son Adımları
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.