Turkcell 2024 İkinci Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

0

Turkcell’in 2024 İkinci Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı

Turkcell'in 2024 İkinci Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı

İnvesting.com’dan elde edilen bilgilere göre, Turkcell (TCELL) 2024 yılının ilk yarısına ait finansal performansını kamuoyuna duyurdu. Şirket, 2024’ün ikinci çeyreğine dair önemli gelişmeleri ve verileri de paylaştı. Yapılan açıklamalara göre, Turkcell’in grup gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre dijital iş servislerinin büyük bütçeli projelerinin enflasyon etkisi sebebiyle yıllık %0,3 oranında bir düşüş gösterdi. Bununla birlikte, FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) %0,3 artış kaydederken, FAVÖK marjı %42,6 seviyesine ulaştı. Şirketin FVÖK (Faiz ve Vergi Öncesi Kâr) %5,6 oranında bir azalma yaşarken, FVÖK marjı %13,4 olarak belirlendi.

Net Kâr 2,9 Milyar TL Seviyesinde Pozitif Gerçekleşti

Turkcell, net kârını 2,9 milyar TL olarak açıkladı. Şirketin net borçluluk oranı ise 0,6x seviyesinde kaydedildi. Dönem sonu itibarıyla Turkcell’in net 123 milyon dolar tutarında kısa döviz pozisyonu bulunuyor. Şirket, operasyonel performansına dair de bilgiler verirken, Türkiye abone tabanının son üç çeyrekte net 346 bin abone kazanımı ile genişlediğini ifade etti. Yılın ilk yarısında toplamda net 679 bin abone kazanımına ulaşıldığı belirtildi. Son çeyrekte ise 477 bin mobil faturalı abone kazanımı gerçekleştiren Turkcell, faturalı abonelerin oranının %73 olduğunu açıkladı. Ayrıca, yılın ikinci çeyreğinde 54 bin yeni haneye fiber erişim sağlandığı ve çeyreklik bazda net 42 bin fiber abone kazanımının gerçekleştiği bildirildi. Turkcell’in ikinci çeyrek verilerine göre, mobil ARPU (ortalama gelir) büyümesi %5,3, sabit bireysel fiber ARPU büyümesi ise %6,6 olarak kaydedildi.

İlginizi Çekebilir;  TCMB 2024 Haziran Ayı Kapasite Kullanım Oranı Raporu

4.5G Abonelerinin Aylık Ortalama Veri Tüketimi 2Ç24’te 19,6 GB Oldu

Turkcell, aylık enflasyondaki yüksek artış beklentileri ve Türkiye’nin Orta Vadeli Programı’ndaki yıl sonu tahminlerini göz önünde bulundurarak mevcut beklentilerini güncellediğini açıkladı. Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, finansal sonuçlarla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “2024 yılının ikinci çeyreğinde, TCMB’nin politika faizini beklentilere uygun bir şekilde sabit tutması, makro ekonomik dengeleri destekledi. Ayrıca, döviz kurlarındaki düşük volatilite, finansal risk yönetimimizde öngörülebilirliği artırdı. Mayıs ayında %75,4 ile zirveye ulaşan yıllık enflasyon, Haziran ayında %71,6 seviyesine geriledi. Bu nedenle, enflasyon muhasebesi uygulayan şirketlerin büyüme performansları yüksek enflasyondan olumsuz etkilendi. Yılın ikinci çeyreğinde grup bazında 34,9 milyar TL gelir elde ettik, 14,9 milyar TL FAVÖK ile %42,6 FAVÖK marjına ulaştık. Net kârımız ise düşük kur farkı giderleri ve etkin risk yönetiminin katkısıyla 2,9 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Bu çeyrekte abone tabanımızı 346 bin artırarak toplamda 43,2 milyon aboneye ulaştık.”

TCELL Hisselerinde Son Durum

TCELL, dünkü işlemlerde 94-100 TL aralığında hareket ederken, günü %0,41 düşüşle 97,8 TL’den kapattı. Yeni güne %2,5 oranında bir düşüşle başlayan hisse, ilk işlemlerde 95 TL civarında işlem görüyor. TCELL, uzun vadeli yükseliş trendinde Temmuz ayından bu yana bir düzeltme aşamasında bulunuyor ve yılbaşından bu yana %65 oranında bir değer artışı kaydediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.