Marathon Digital Holdings 250 Milyon Dolarlık Dönüştürülebilir Tahvil İhraç Edecek

0

Marathon Digital Holdings’tan Yeni Dönüştürülebilir Tahvil İhracı

Marathon Digital Holdings'tan Yeni Dönüştürülebilir Tahvil İhracı

Halka açık Bitcoin madencilik şirketi olan Marathon Digital Holdings (MARA), 250 milyon dolarlık dönüştürülebilir kıdemli senet ihracı yapmayı planladığını duyurdu. Şirket, elde edilecek gelirin bir kısmını Bitcoin satın almak için kullanmayı düşündüğünü belirtti. Marathon Digital’in açıklamasına göre, tahvillerin vadesi 2031 yılında sona erecek ve bu tahviller nitelikli kurumsal yatırımcılara sunulacak. Ayrıca, ilk alıcılara ilk iki hafta içinde 37,5 milyon dolarlık ek alım imkanı sağlanacak.

Marathon Digital, şu anda 1,2 milyar doları aşan bir değere sahip 20.818 Bitcoin bulunduruyor. Bu durum, Marathon’un halka açık şirketler arasında en büyük ikinci Bitcoin sahibi konumunda olduğunu gösteriyor. Şirketin ihraç etmeyi planladığı tahviller, 6 ayda bir kupon ödemesi yapacak ve 1 Eylül 2031 tarihinde vadesi dolacak. Ayrıca, 2028 Eylül döneminden sonra belirli şartlar altında tahvillere nakit karşılığında itfa imkanı sağlanabileceği belirtilmiş durumda. Tahvil sahipleri, Mart 2029’dan itibaren tahvillerinin geri alınmasını talep edebilecekler.

Tahvillerin itfa seçenekleri arasında aşağıdakiler bulunmaktadır:

  • Nakit ödemesi
  • Hisse senedine dönüştürme
  • Her iki ödeme yönteminin kombinasyonu

Marathon Digital, piyasanın en büyük Bitcoin üreticilerinden biri olarak öne çıkıyor. Son Blockchain verilerine göre, şirket geçen hafta 958 Bitcoin bloğunun 40’ının üretiminden sorumlu oldu.

MARA Hisselerinde Son Durum

Nasdaq borsasında işlem gören MARA hissesi, yıl boyunca 27 dolar seviyesinde dirençle karşılaşırken, ortalama 15 dolar bandında destek bularak konsolide bir hareket sergilemeye devam ediyor. Son 3 haftada önemli düşüşler yaşayan hisse, geçen hafta 13 dolar seviyesine geriledikten sonra 15 dolar bandına geri döndü.

İlginizi Çekebilir;  Analist Açıkladı: Solana, O 2 Altcoin’in Gerisinde Kalabilir!

InvestingPro’nun Adil Değer Aracı, MARA hissesindeki döngünün devam edeceği öngörüsünde bulunarak, hissenin %65 değer artışı ile 25 dolar bandına kadar yükselebileceğini tahmin ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.