Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Pozitif Fon Girişleri ve Bölgesel Analiz

0

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Pozitif Gelişmeler

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Pozitif Gelişmeler

Investing.com – Kripto varlık yatırım ürünleri, pozitif fon girişini ikinci haftaya taşıyarak, geçtiğimiz hafta 321 milyon dolar net giriş kaydetti. CoinShares verilerine göre, yönettiği toplam varlık (AuM) %9 oranında bir büyüme gösterdi. Ayrıca, toplam işlem hacmi de bir önceki haftaya kıyasla %9 artışla 9,5 milyar dolara ulaştı. CoinShares analistleri, kripto varlık fonlarına olan talep artışının temel nedenlerinden birinin, geçen hafta ortasında Fed’in 50 baz puanlık faiz indirimine ilişkin daha güvercin bir duruş sergileyen yorumlar olduğunu belirtmektedir.

Bölgesel Bazda Karışık Seyir

Bölgesel bazda incelendiğinde, fon girişleri, ABD piyasasında 277 milyon dolar ve İsviçre’de 63 milyon dolar olarak öne çıkarken, Almanya, İsveç ve Kanada’dan ise fon çıkışları yaşandı. Bu durum, yatırımcıların piyasa dinamiklerine göre farklı stratejiler benimsediğini göstermektedir.

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Pozitif Fon Girişleri ve Bölgesel Analiz

Bitcoin ve Ethereum Fonları Üzerindeki Etkiler

Bitcoin fonları, geçtiğimiz hafta 284 milyon dolar topladı. Piyasalardaki yükseliş trendinin yanı sıra, Bitcoin’in değer kaybına odaklanan fonlarda da 5,1 milyon dolarlık girişlerin gerçekleşmesi dikkat çekti. Öte yandan, Ethereum fonları beşinci haftasında da çıkışlar yaşamaya devam etti ve 28,5 milyon dolarlık bir fon kaybı ile haftayı kapattı. Ethereum fonlarındaki bu düşüş, Grayscale’in ETF’e dönüştürdüğü Ethereum fonlarına olan çıkışlar ve ETF’lerin yeterince talep görmemesi gibi faktörlerden kaynaklanmaktadır.

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Pozitif Fon Girişleri ve Bölgesel Analiz

Altcoin Fonlarındaki Durum

Altcoin fonları arasında Solana, düşük miktarda girişler kaydetmesine rağmen istikrarlı bir şekilde hareket etmeye devam ediyor ve geçen hafta 3,2 milyon dolarlık bir giriş gerçekleştirdi. Ayrıca, çoklu varlık fonları, hafta boyunca 52,5 milyon dolar toplamayı başardı. Bununla birlikte, tekli altcoin fonları zayıf bir fon akışı sergileyerek yatırımcıların dikkatini çekti.

İlginizi Çekebilir;  Vitalik Buterin'den Ethereum'a Olumlu Mesajlar ve Gelişmeler
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.