Oba Makarnacılık’tan Kamuoyuna Açıklama: Mısır’a Taşınma İddiaları Asılsız

0

Oba Makarnacılık’tan Açıklama

Oba Makarnacılık'tan Açıklama

Investing.com – Oba Makarnacılık (OBAMS), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı son duyuruda, şirketle ilgili çıkan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirdi. Şirket, Türkiye ve Mısır’da toplam 5 ayrı tesisle fason üretim anlaşması imzaladığını bildirmişti. Ancak bu gelişmeler, “Oba Makarna Mısır’a taşınıyor”, “Oba Makarna’dan Mısır’a yeni tesis” gibi yanıltıcı başlıklarla haberleştirildi. Oba Makarnacılık, bu tür haberlerin kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine yol açtığını vurguladı.

Şirket, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki fabrikasında meydana gelen bir kaza sonrasında, başta çalışanları olmak üzere müşterileri, yatırımcıları ve diğer paydaşlarının mağdur olmaması için gereken önlemleri aldıklarını ifade etti. Bu çerçevede, Oba Makarna Sakarya Hendek tesisinin yeniden tam kapasite faaliyete geçene kadar, eksik üretim kapasitesinin giderilmesi ve müşteri taleplerinin karşılanarak mağduriyet yaşanmaması amacıyla Türkiye ve Mısır’da kiralanan toplam 5 ayrı tesisle fason üretim anlaşması yapıldığını yineledi.

“Mısır’a Taşınma Söz Konusu Değil”

KAP açıklamasında, Oba Makarna’nın Hendek fabrikasının Mısır’a taşınması veya Mısır’da yeni bir tesis kurulmasının kesinlikle söz konusu olmadığı belirtildi. Şirket yönetimi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu konudaki haberlerde dikkatli olunmasını talep etti. Aksi takdirde, yanlış bilgi ve haberler nedeniyle tüm haklarının saklı olduğunu ve gerekli hukuki süreçlerin başlatılabileceği konusunda uyarıda bulundu.

OBAMS Hisselerinde Son Durum

OBAMS, bugün yarım puanlık bir düşüşle 32,8 TL seviyesinde işlem görürken, hafta başından bu yana düşüş trendini sürdürmekte. Bu hafta %3,64 oranında gerileyen hisse, ay başından bu yana ise yaklaşık %4’lük bir düşüş yaşadı. Hisse, Mart ayında halka arz olduktan sonra 69,4 TL’ye kadar yükselmiş, ancak ardından gelen satış dalgasıyla halka arz fiyatının yaklaşık %25 altına kadar gerilemiş durumda.

İlginizi Çekebilir;  Link Bilgisayar'dan ASELSANNET ile 358 Milyon TL'lik Sipariş Onayı
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.