FTX İflasının Ardından FTT Kripto Parasında Yükseliş ve Geri Ödeme Umutları

0

FTX İflasının Ardından Geri Ödeme Umutları

İflas eden kripto para borsası FTX’in kayyumunun 16 milyar dolarlık geri ödeme yapma olasılığı, borsanın piyasada işlem gören FTT adlı kripto varlığına yönelik büyük bir ilgi yarattı. FTT, dünkü işlemlerde %110’a varan bir artışla 2,92 dolara kadar yükseldi ve günü %56 değer artışıyla 2,2 dolardan kapattı. Ancak bugün, FTT piyasasında kâr satışları öne çıkarken, kripto para 2 dolar seviyesine kadar geriledi.

FTT, 2 Dolar Bandında

FTX’in kayyumunun 16 milyar dolarlık geri ödeme sürecini başlatabileceğine dair çıkan söylentiler, FTT’nin hızlı yükselişine zemin hazırladı. Piyasa katılımcıları, bu kripto varlığın yükseliş trendini sürdürebilip sürdüremeyeceğini merak ediyor. FTT, Eylül ayı boyunca olumlu haftalık kapanışlar gerçekleştirirken, geçen haftanın son gününde yaşanan fiyat artışı, varlığın Kasım 2022’deki çöküş sürecinden bu yana en düşük seviyelere gerilemesini sağladı. O dönemde FTT, 25 dolar seviyesinden 1 dolara kadar büyük bir düşüş yaşamıştı.

Geri Ödeme Süreci Hakkında Bilgiler

FTX kayyumunun geri ödeme süreci hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, piyasalarda mağdurların kaybettikleri varlıkların en fazla %25’ini geri alabileceklerine dair spekülasyonlar dolaşıyor. Sosyal medya üzerinden paylaşılan revize edilmiş iflas belgelerine göre, FTX alacaklılarının, iflas dilekçesinin verildiği tarihteki kripto para fiyatına göre ödeme alacağı vurgulanıyor. Bu durum, alacaklıların, iflas başvurusunda bulunduğunda çok daha düşük bir değere sahip olan kripto paralarla ödeme alabileceği anlamına geliyor. Örneğin, FTX’in iflas başvurusunda bulunduğu dönemde Bitcoin fiyatı 16.000 dolara kadar gerilemişti.

FTX Mağdurlarının Durumu

FTX Mağdurlarının Durumu

FTX alacaklıları, bu durumdan memnun olmadıkları gibi, henüz ödeme planıyla ilgili somut bir gelişme de yaşanmamış durumda. FTX kayyumu, alacaklılara ödeme yapmak için iki yıllık bir süreç içerisinde çaba göstermeye devam ediyor. Diğer yandan, borsanın çöküşünden sorumlu olan Sam Bankman-Fried, ABD mahkemesinde 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Geçen hafta ise Bankman-Fried’ın kız arkadaşı ve FTX’in bağlı şirketi Alameda Research’ün CEO’su Caroline Ellison’a 2 yıl hapis cezası verildi. Ellison, davanın başında suçlamaları kabul ederek anlaşma yoluna gittiği için daha az bir ceza aldı.

İlginizi Çekebilir;  Mt.Gox'ın Bitcoin Transferleri ve Piyasa Etkileri
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.