Borsa İstanbul’da Eylül Halka Arzları ve Ekim İlk Halka Arzı

0

Borsa İstanbul’da Eylül Halka Arzları

Borsa İstanbul'da Eylül Halka Arzları

Borsa İstanbul’da Eylül ayında iki önemli şirketin halka arzı gerçekleştirildi. Durukan Şekerleme (DURKN) ve Cem Zeytin (CEMZY), bu ay halka arz olarak işlemlere başlayan şirketler arasında yer aldı. Halka arzlar, yatırımcılar için yeni fırsatlar sunarken, şirketlerin büyüme hedeflerine ulaşmalarına da yardımcı oluyor.

Borsa İstanbul'da Eylül Halka Arzları ve Ekim İlk Halka Arzı

Ağustos ayında ise toplam beş şirket halka arz olarak Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Bu şirketler arasında OZATD, AHSGY, GUNDG, TCKRC ve BAHKM bulunuyor. Bu iki ay içerisinde yapılan toplam halka arz sayısı yediye ulaştı ve katılım sayısı ortalama 539.178 yatırımcı oldu.

  • En yüksek katılım, 689.338 yatırımcı ile son halka arz olan Durukan Şekerleme’de gerçekleşti.
  • En düşük katılım ise 373.692 katılımcıyla Bahadır Kimya’nın halka arzında görüldü.

Halka arz sonrası getirilerin durumu incelendiğinde, GUNDG dışında diğer halka arzların düşük bir performans sergilediği gözlemleniyor. 22 Ağustos’ta işlem görmeye başlayan Gündoğdu Gıda payları, günümüzde 55,35 TL bandında işlem görmekte ve halka arz fiyatı olan 35 TL’ye kıyasla %57’lik bir değer artışı kaydetmiştir.

Halka arz sonrası değer kazanan diğer hisseler arasında, TCKRC %6 oranında artış gösterirken, DURKN ve AHSGY payları ise %1 oranında kısmi bir getiriye sahip. Ancak, üç şirketin payları halka arz sonrası işlemlerde değer kaybı yaşamaktadır. Bu şirketler arasında Eylül ayı halka arzlarından olan CEMZY, %20’lik bir düşüşle 12,2 TL seviyesinde işlem görmekte ve Ağustos-Eylül halka arzları arasında en çok kaybettiren hisse durumundadır. Ayrıca, BAHKM ve OZATD payları da sırasıyla %11 ve %7 oranında değer kaybına uğramıştır.

Kasım 2022 döneminden itibaren halka arz olan şirketleri kapsayan BIST halka arz endeksi, Şubat ayından bu yana düşüş eğilimine devam etmektedir. Halka arz endeksi, Şubat ayında 119.296 puanla zirve yapmış, o dönemden bu yana %30’luk bir düşüşle 83.000 puan sınırına kadar gerilemiştir ve düşüş eğilimi hala sürmektedir.

İlginizi Çekebilir;  Rectitude Holdings (RECT) Yatırımcılara İlk Halka Arz İmkanı Sunuyor

Ekim Ayının İlk Halka Arzı: Binbin

Ekim Ayının İlk Halka Arzı: Binbin

Geçtiğimiz hafta halka arz başvurusu onaylanan Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş., 3-4 Ekim tarihleri arasında halka arz kapsamında talep toplama sürecini gerçekleştirecek. Toplam 17 milyon TL nominal değerli BINBN payları, halka arzda 91,85 TL sabit fiyattan satışa sunulacak. Binbin halka arzında herhangi bir tahsisat grubu belirtilmemiş olup, payların tamamı eşit bir şekilde dağıtılacaktır.

Borsa İstanbul'da Eylül Halka Arzları ve Ekim İlk Halka Arzı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.