2024 Temmuz Hizmet Üretim Endeksi Verileri Açıklandı

0

Hizmet Üretim Endeksi Verileri Açıklandı

Hizmet Üretim Endeksi Verileri Açıklandı

Investing.com – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Temmuz dönemi hizmet üretim endeksi verilerini yayımladı. Verilere göre, hizmet üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %0,1 oranında bir azalma kaydetti. Böylelikle, hizmet üretiminde Şubat 2021’den bu yana ilk kez yıllık bazda bir düşüş yaşanmış oldu.

Bilgi ve İletişimde Artış, Gayrimenkulde Düşüş Dikkat Çekti

2024 Temmuz ayında, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yıllık bazda %0,6 oranında bir düşüş yaşandı. Konaklama ve yiyecek hizmetleri ise %1,1 azalarak dikkat çekti. Öte yandan, bilgi ve iletişim hizmetleri %5,7 oranında bir artış gösterirken, gayrimenkul hizmetlerinde %5,7 oranında bir gerileme kaydedildi. Mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %5,4 oranında düşüş yaşarken, idari ve destek hizmetleri %4,8 oranında bir artış sergiledi.

Aylık Bazda Gayrimenkul Yükseldi

Hizmet üretim endeksi, bir önceki aya göre %0,2’lik bir düşüşle gerileme gösterdi. Ulaştırma ve depolama hizmetleri %0,1 artış gösterirken, konaklama ve yiyecek hizmetleri %0,3 oranında azalma yaşadı. Bilgi ve iletişim hizmetleri %1,0 düşerken, gayrimenkul hizmetleri %3,5 oranında bir artış kaydetti. Mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %2,4 oranında bir azalma görülürken, idari ve destek hizmetleri ise %0,1 oranında arttı.

Bu konu ile ilgili bir sonraki veri bülteni, 15 Ekim 2024 tarihinde TÜİK tarafından yayımlanacak. Yıllık değişim oranı, takvim etkisinden arındırılmış endeks değerlerinin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimini ifade ederken; aylık değişim ise mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endeks değerlerinin bir önceki aya göre değişim oranını göstermektedir. Bu veriler, Türkiye’nin hizmet sektörü performansını analiz etmek ve sektördeki gelişmeleri izlemek açısından son derece önemli bir kaynak oluşturmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Ağustos 2024 Raporu
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.