Borsa İstanbul’da Eylül Halka Arz Gelişmeleri ve Ekim İlk Halka Arzı: Binbin

0

Halka Arz Gelişmeleri

Halka Arz Gelişmeleri

Investing.com – Borsa İstanbul’da Eylül ayında, iki önemli şirket halka arz sürecini başarıyla tamamladı. Durukan Şekerleme (DURKN) ve Cem Zeytin (CEMZY), bu ay itibarıyla halka arz olarak yatırımcılara sunulan şirketler arasında yer aldı.

Borsa İstanbul'da Eylül Halka Arz Gelişmeleri ve Ekim İlk Halka Arzı: Binbin

Ağustos ayında ise toplamda beş şirketin halka arz edildiği gözlemlendi. Bu dönemde OZATD, AHSGY, GUNDG, TCKRC ve BAHKM gibi şirketlerin hisseleri, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirilen toplam yedi halka arza katılım sayısının ortalama 539.178 olduğu belirtildi. En yüksek katılım, 689.338 yatırımcıyla son halka arz olan Durukan Şekerleme’de gerçekleşirken, en düşük katılım ise 373.692 katılımcıyla Bahadır Kimya halka arzında kaydedildi.

Halka arz sonrası getiriler incelendiğinde, GUNDG dışındaki diğer halka arzların düşük performans sergilediği dikkat çekiyor. 22 Ağustos’ta işlem görmeye başlayan Gündoğdu Gıda payları, günümüzde 55,35 TL seviyelerinde işlem görmekte ve halka arz fiyatı olan 35 TL’ye göre %57’lik bir değer artışı göstermektedir. Halka arz sonrası artıda hareket eden diğer hisseler arasında TCKRC %6, DURKN ve AHSGY ise sırasıyla %1 oranında kısmi getiriler sağladı.

Öte yandan, üç şirketin payları halka arz sonrası işlemlerde düşüş göstermiştir. Eylül ayı halka arzlarından CEMZY, arz sonrası %20’lik bir düşüşle 12,2 TL seviyelerinde işlem görürken, Ağustos-Eylül halka arzları arasında en çok değer kaybeden hisse konumunda yer alıyor. BAHKM ve OZATD payları ise sırasıyla %11 ve %7 oranında değer kaybı yaşamış durumda.

Kasım 2022 tarihinden bu yana halka arz olan şirketleri kapsayan BIST halka arz endeksi, Şubat ayından bu yana düşüş eğilimini sürdürüyor. Halka arz endeksi, Şubat ayında 119.296 puanla zirve yapmışken, o tarihten itibaren %30 oranında bir düşüşle 83.000 puan seviyesine gerilemiş durumda ve bu düşüş trendi devam ediyor.

İlginizi Çekebilir;  Citi Analistlerinin Microsoft İçin Fiyat Hedefi Yükseltmesi ve OpenAI Gelişmeleri

Ekim Ayının İlk Halka Arzı: Binbin

Ekim Ayının İlk Halka Arzı: Binbin

Geçtiğimiz hafta halka arz başvurusu onaylanan Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş., 3-4 Ekim tarihleri arasında halka arz kapsamında talep toplama sürecini gerçekleştirecek. Toplamda 17 milyon TL nominal değerli BINBN payları, halka arzda 91,85 TL sabit fiyattan satışa sunulacak. Binbin halka arzında herhangi bir tahsisat grubu belirtilmemiş olup, payların tamamı eşit bir şekilde dağıtılacak.

Borsa İstanbul'da Eylül Halka Arz Gelişmeleri ve Ekim İlk Halka Arzı: Binbin

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.