Enerya Enerji, Ahlatcı Altın İşletmeleri’ni Satın Alıyor

0

Enerya (ENERY) Enerji’den Madencilik Sektöründe Önemli Adım

Enerya (ENERY) Enerji’den Madencilik Sektöründe Önemli Adım

Investing.com – Enerya (ENERY) Enerji, Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığı açıklamada, madencilik sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin alımına karar verdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Ahlatcı Altın İşletmeleri A.Ş.’nin 55.000.000 TL ödenmiş sermayesine konu payların %100’ünün, nominal değer üzerinden 55.000.000 TL’ye satın alınması yönünde bir karar alındığı belirtildi.

Bu bağlamda Enerya Enerji, Ahlatcı Altın İşletmeleri A.Ş. paylarının devralınmasına ilişkin olarak Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne ve gerekli diğer mercilere başvuruda bulunacağı ifade edildi. Ahlatcı Altın İşletmeleri’nin ayrıca, Madalyon Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Yozgat’ın Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerinde bulunan 7 adet altın madeni ruhsatına ilişkin 10.000.000 dolar tutarında bir devir sözleşmesi bulunduğu kaydedildi.

Şirket, mevcut durumda Gümüşhane’nin Merkez ilçesinde, 202200272 numaralı IV. Grup İşletme Ruhsatlı altın madeni sahasının da bulunduğunu aktardı. Enerya Enerji, Ahlatcı Altın İşletmeleri paylarının alınmasının ardından, ilgili maden sahalarında gerekli rezerv çalışmalarını yaparak üretime geçmeyi, arama-geliştirme faaliyetlerini genişletmeyi ve olası yeni maden kaynaklarını tespit etmeyi hedeflemektedir.

Sonuç olarak, Enerya Enerji, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ve ilgili Bakanlık onayı sonrasında devir işlemleri ve diğer hususların işleyişi hakkında kamuoyunu bilgilendireceğini belirtti.

ENERY Payında Son Durum

ENERY, geçen yıl Ağustos ayında halka arz edildikten sonra, iki aylık bir süre içerisinde %138 oranında bir yükselişle 230 TL seviyesine ulaşarak zirve yaptı. Ancak yıl sonuna kadar hisse, 100 TL’ye kadar gerileyerek dalgalı bir seyir izledi. 2024 yılı itibarıyla ise yükseliş trendini korumaktadır. Bu hafta içerisinde hisse, %3,5 değer artışı yaşarken, yılbaşından bu yana %90 değer artışı ile 212 TL bandında işlem görmektedir.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Güncel Durumu ve Hisse Performansları
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.