Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Son Gelişmeler: Çıkışlar ve Çoklu Varlık Yükselişi

0

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Dikkat Çeken Gelişmeler

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Dikkat Çeken Gelişmeler

Investing.com’un son verilerine göre, kripto varlık yatırım fonları, geçtiğimiz haftaki işlemlerde toplamda 147 milyon dolarlık net çıkış kaydetti. Bu durum, 16 haftalık bir yükseliş serisinin ardından gelen kısmi bir gerileme olarak dikkat çekiyor. Özellikle çoklu varlık yatırım fonlarındaki istikrarlı artış, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

CoinShares tarafından sağlanan verilere göre, kripto varlık yatırım ürünleri, art arda üç hafta süren yükselişin ardından geçen hafta 147 milyon dolarlık bir çıkış yaşadı. CoinShares analistleri, bu durumun, beklentilerden daha yüksek gelen istihdam verilerinin faiz indirim oranında azalma beklentilerini artırması nedeniyle yatırımcı duyarlılığında bir düşüşe yol açtığını belirtiyor. Ayrıca, borsada işlem gören fonların hacimlerinde %15’lik bir artış gözlemlendi.

Bölgesel bazda yapılan incelemelerde, geçen hafta fon girişlerinin en yoğun olduğu ülkeler arasında Kanada ve İsviçre öne çıkarken, Avustralya ve Brezilya piyasalarında ise daha düşük miktarlarda girişler kaydedildi. ABD piyasası, 209 milyon dolarlık fon çıkışı ile dikkat çekerken; Hong Kong, Almanya ve İsveç de diğer fon çıkışı yaşayan ülkeler arasında yer aldı.

Bitcoin ve Ethereum Fonlarında Çıkış, Altcoin Fonlarında Yükseliş

Kripto varlık fonları piyasasında, geçen hafta Bitcoin fonları 159 milyon dolarlık bir çıkış yaşarken, Ethereum fonları ise 28,9 milyon dolarlık bir kayıp kaydetti. Bununla birlikte, Bitcoin’in düşüşüne odaklı fonlar 2,8 milyon dolarlık bir kısmi giriş elde etti. Binance fonları haricinde, diğer altcoin’lere yönelik de kısmi fon girişleri gözlemlenirken, çoklu varlık fonları 29,4 milyon dolarlık önemli bir giriş daha kaydetti. Böylece yılbaşından bu yana toplam fon miktarı 471 milyon dolara ulaştı.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Endeksi Güncel Durumu ve Hisse Fiyatları

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Son Gelişmeler: Çıkışlar ve Çoklu Varlık Yükselişi

Bu gelişme, çoklu varlık fonlarının 16 hafta boyunca art arda yükseldiğini gösterirken, aynı zamanda yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Çoklu varlık fonlarındaki bu istikrarlı yükseliş, yatırımcıların kripto varlıklara tekil olarak yatırım yapmak yerine daha çeşitlendirilmiş bir varlık sepetini tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Son Gelişmeler: Çıkışlar ve Çoklu Varlık Yükselişi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.