Seğmen Kardeşler Gıda’nın Körfez Ülkelerine Açılımı

0

Investing.com – Borsa İstanbul’a Temmuz ayında kote olan Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş. (SEGMN), Körfez ülkelerinde satış, pazarlama ve dağıtım faaliyetlerini genişletme kararı aldı. Şirket, 22 Ekim 2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında, Dubai merkezli yeni bir bağlı ortaklık kuracağını ve bu girişimle bölgedeki pazar payını artırmayı hedeflediğini duyurdu.

Dubai’de Yeni Depo ve Satış Ekibi Kuruluyor

Yönetim kurulu kararına göre, Seğmen Kardeşler Gıda, %100 iştiraki olacak bu yeni Dubai merkezli şirket aracılığıyla Körfez pazarında daha güçlü bir varlık oluşturmayı planlıyor. Ayrıca, Dubai’de bir depo alanı kiralayarak, ürünlerin bölgedeki dağıtımını daha etkin bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra, bölgeye özel bir satış, pazarlama ve dağıtım ekibi de oluşturulacak.

Körfez Ülkelerinde Mevcut ve Yeni Pazar Hedefleri

Şirket, hali hazırda düzenli olarak ihracat yaptığı Dubai, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman gibi ülkelerdeki satış potansiyelini artırmayı hedefliyor. Buna ek olarak, yeni kurulan bağlı ortaklık ile Kuveyt ve Katar’a da ulaşarak, ürünlerini zincir marketler ve ev dışı tüketim noktalarına ulaştırmayı planlıyor. Yönetim kurulu üyesi Serdar Özcanlı, bu süreçte operasyonları yürütmek ve ilgili faaliyetleri koordine etmekle yetkilendirildi.

SEGMN Payı Düşüş Trendinden Kurtulamıyor

SEGMN Payı Düşüş Trendinden Kurtulamıyor

SEGMN, BIST’te Temmuz ayında işlemlere başladığından bu yana düşüş ivmesini sürdürüyor. 30 TL fiyatından halka arz olan şirket payları, 4 Temmuz’da başlayan işlemlerin ardından halka arz fiyatına ulaşamadı ve devam eden düşüş trendinde bugün 16,7 TL bandında işlem görüyor. SEGMN, güncel durumda 30 TL olan halka arz fiyatına göre %45’e yakın değer kaybıyla devam ediyor.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Haftanın İlk İşlem Gününde Satış Baskısıyla Karşılaştı
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.