Grayscale Investments, Avalanche (AVAX) ile Yatırım Portföyünü Genişletiyor

0

Yatırım dünyasında önemli bir aktör olan Grayscale Investments, kripto varlık yatırım fonları portföyünü genişletme çabaları çerçevesinde Avalanche’ın yerel varlığı AVAX’a dayalı yeni bir yatırım fonu oluşturdu. Grayscale Avalanche Trust ürünü ile yatırımcılara, bu katman-1 ağına yatırım yapma fırsatı sunuluyor. Avalanche, son dönemlerde gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonu alanında kendini gösteren ve ölçeklenebilir bir Blockchain ağı olarak dikkat çekiyor.

Bunun yanı sıra Grayscale, kripto varlık yatırım ürünleri portföyünü çeşitlendirmeye devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz haftalarda MakerDAO’nun yerel varlığı MKR, Bittensor ve Sui’nin yerel varlıklarına bağlı yeni yatırım ürünleri piyasaya sürmüştü. Grayscale’in AVAX’a dayalı yatırım ürünü çıkararak bu Blockchain ağına olan güvenini pekiştirmesi, yatırımcıların ilgisini artırabilir. Öyle ki Avalanche, son aylarda özellikle gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonu alanında önemli bir pazar payı hedefliyor ve bu alanda erken bir giriş yaparak finansın geleceğine yönelik vizyonunu ortaya koymuş durumda.

AVAX’ta Son Durum

AVAX, hafta başından bu yana devam eden pozitif momentumunu koruyarak 20 dolar seviyelerinden %25’lik bir artışla bugün 26 dolara kadar yükseldi. Kripto paranın geçtiğimiz günlerde yaşadığı satış dalgasında 17 dolara kadar gerilediği göz önüne alındığında, bu ay içerisinde yaşanan toparlanmanın %45 seviyelerine ulaştığını söylemek mümkün. Ancak, AVAX henüz Ağustos ayı başındaki düşüşte kaybettiği değerleri tam anlamıyla geri kazanabilmiş değil.

Mevcut yükseliş ivmesini sürdürmesi ve 30 dolar bandında sağlam bir zemin oluşturması durumunda, AVAX için bir trend dönüşümünün gerçekleşebileceği düşünülüyor. Grayscale’in yeni yatırım fonu lansmanı ile birlikte AVAX, önemli bir kurumsal destek elde ederken, token kilidi açma sayısının azalması da olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 2024 yılında kilidi açılacak varlık miktarının düşmesi, AVAX fiyatı üzerindeki satış baskısını azaltabilir. Ayrıca, piyasa genelinde olumlu rüzgarların esmesi durumunda, genel bir alım dalgası ile birlikte AVAX’a özel gelişmeler hızlı bir şekilde fiyatlanabilir ve kripto varlık, piyasa üstü bir getiri potansiyeline sahip olabilir.

İlginizi Çekebilir;  Justin Sun, Tron Ağı İçin Yeni Sabit Kripto Para Geliştiriyor

Yine de, kripto para sektöründeki dalgalanmaların hızlı bir şekilde değişebileceği gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, yatırımcıların dikkatli olması ve destek noktalarına göre zarar kesme stratejileri belirlemesi son derece önemlidir.

Grayscale Investments, Avalanche (AVAX) ile Yatırım Portföyünü Genişletiyor

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.