ABD Yöneticilere Yaptırım Uyguladı

0

ABD hükümeti, siber güvenlik risklerini azaltmak amacıyla Rus yazılım firması AO Kaspersky Lab’ın 12 yöneticisine yaptırım uyguladı. Yaptırımlar arasında şirketin baş iş geliştirme sorumlusu, baş işletme sorumlusu ve hukuk sorumlusu da bulunuyor.

Açıklamalar ve Tepkiler

Hazine Bakanlığı’nın Terörizm ve Mali İstihbarattan sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, Cuma günü alınan önlemlerin ABD vatandaşlarını siber tehditlerden korumayı ve ülkenin siber alanının bütünlüğünü sürdürmeyi amaçladığını belirtti. Kaspersky Lab sözcüsü ise yaptırımları “haksız ve temelsiz” olarak nitelendirerek, önlemlerin şirketin ana veya yan kuruluşlarını hedef almadığını ve CEO Eugene Kaspersky’yi etkilemediğini vurguladı.

  • Açıklanan yaptırımlar, herhangi bir Amerikan bireyinin ya da şirketinin söz konusu yöneticilerle işlem yapmasını engellemekte ve bu kişilerin ABD’de sahip olabilecekleri tüm mal varlıklarını dondurmaktadır.
  • Bu yöneticilere yaptırım uygulama kararı, Biden yönetiminin potansiyel Rus siber saldırılarına karşı koyma ve Ukrayna’da devam eden çatışmanın ortasında Moskova’ya baskı uygulamaya devam etme yönündeki daha geniş çabalarının bir parçasıdır.
  • AO Kaspersky Lab ve şirketin bir başka Rus birimi, Rus askeri istihbaratıyla işbirliği yaptıkları iddiasıyla Perşembe günü Ticaret Bakanlığı tarafından ticareti kısıtlama listesine eklendi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

İlginizi Çekebilir;  Amerika Birleşik Devletleri Konut Piyasasında Son Durum
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.