Bitcoin Piyasasında Son Gelişmeler ve Çin’in Faiz İndirimi

0

Bitcoin Piyasasında Son Gelişmeler

Bitcoin Piyasasında Son Gelişmeler

Investing.com – Bitcoin, hafta sonu işlemlerinde gösterdiği pozitif performansla yeni haftaya 68.474 dolarlık bir değerle merhaba dedi. Ancak Mt. Gox’ın Bitcoin varlıklarını yeniden hareketlendirmeye başladığına dair çıkan raporlar, Bitcoin’de bir miktar geri çekilmelere sebep oldu. Mt. Gox, günün ilk saatlerinde Bitstamp borsasına test amaçlı olarak 0.021 BTC göndermesi, piyasa tarafından büyük bir fon transferinin habercisi olarak yorumlandı. İflas eden kripto para borsasının kayyımı, geri ödeme sürecine geçerken geçen hafta Kraken’e 3 milyar dolara yakın değerde Bitcoin transfer etti. Şu anda borsanın cüzdanlarında yaklaşık 6 milyar dolar değerinde 90.344 BTC daha bulunuyor. Bu durum, kripto yatırımcıları için endişe verici bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Ancak, geçtiğimiz haftaki 3 milyar dolarlık Bitcoin transferinin piyasada büyük bir olumsuzluk yaratmadığını da belirtmek gerek. Bu durumun, transferin gerçekleşmesine rağmen henüz kullanıcılara dağıtılmamış olmasından kaynaklandığı düşünülüyor. Transfer miktarları büyük olsa da, alacaklılara yapılacak aktarımın daha düşük miktarlarda olacağı için toplu bir satış endişesinin şu an için ortadan kalkmış olduğu görülüyor. Birçok analist de bu görüşü destekliyor ve bu transferlerin büyük bir çöküş yaşanmadan karşılanabileceğini öngörüyor.

Yaz İndirimleri Başladı! InvestingPro’da Yaz İndirimleri başladı! Şimdi %50 indirim fırsatına ek olarak %10’a varan indirimden yararlanmak için KAZAN kodunu kullanmayı unutmayın. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Çin’in Faiz İndirimi Bitcoin’i Destekliyor

Bitcoin piyasası için bir diğer önemli gelişme ise Çin’in sürpriz faiz indirimidir. Hafta sonu işlemlerinde genel olarak yukarı yönlü hareket eden Bitcoin, Biden’ın başkanlık yarışından geçtiğini açıklamasının ardından kısa süreli bir düşüş yaşadı. Bitcoin, ABD’den gelen bu haberle 67.700 dolardan 65.700 dolara kadar geriledi; ancak daha sonra, daha önemli bir haberin fiyatlanmasıyla hızlı bir toparlanma gösterdi. Asya işlem saatlerinde, Çin Halk Bankası, beklenmedik bir karar alarak kısa vadeli politika ve gösterge borç verme oranlarında indirime gitti. Bu gelişmenin ardından Bitcoin, 68.400 dolara kadar yükseldi. Kripto yatırımcıları, son günlerde Fed’in Eylül ayında faiz indirimine gideceğine dair artan beklentilerle moral bulurken, Çin’den gelen bu hamle, piyasa güvenini daha da artırdı.

İlginizi Çekebilir;  Worldcoin (WLD) Değer Artışı ve Yeni Gelişmeler

Bitcoin Piyasasını Neler Bekliyor?

Sonuç olarak, Bitcoin piyasası haftaya makroekonomik gelişmeleri pozitif yönde değerlendirerek ve Mt. Gox baskısını negatif fiyatlayarak giriş yaptı; 67.000 dolar bandında dengelenmeye çalışıyor. Önümüzdeki günlerde ise, bugün ABD’de spot Ethereum ETF’lerinin işlemlere başlaması için SEC onayı bekleniyor. Bu gelişme, yalnızca Ethereum için değil, Bitcoin piyasası için de olumlu bir etki yaratması bekleniyor. Ayrıca, haftanın ikinci yarısından itibaren gelecek ABD verilerinin faiz indirim beklentisini teyit edecek şekilde açıklanması, Bitcoin’de yukarı yönlü hareketi tetikleyebilecek önemli bir katalizör olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.