ABD Üretici Fiyatları Beklentilerin Altında Kaldı

0

ABD Üretici Fiyatları Beklentilerin Altında Açıklandı

ABD Üretici Fiyatları Beklentilerin Altında Açıklandı

Bugün açıklanan ABD üretici fiyatları (ÜFE), Temmuz ayında piyasa beklentilerinin altında kalmış durumda. Haziran ayında %0,2 artan ÜFE, Temmuz ayında yalnızca %0,1 olarak belirlendi. Bu durum, ekonomideki yavaşlamaya ilişkin endişeleri arttırıyor. Yıllık bazda ÜFE, %2,2’lik bir artış göstermiştir. Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından yayımlanan verilere göre, geçen ay kısmi artışın temel nedeni, nihai talep malları fiyatlarındaki %0,6 oranındaki artış olarak kaydedildi. Öte yandan, nihai talep hizmetleri endeksi %0,2 oranında bir düşüş göstermiştir.

ABD’de gıda ve enerji fiyatları hariç çekirdek ÜFE, Temmuz ayında %0,2’lik bir beklentinin altında kalarak herhangi bir değişiklik göstermemiştir. Yarın ise piyasalar tarafından yakından izlenen tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri açıklanacak. Beklentilere göre, ABD TÜFE’sinin Temmuz ayında %0,2 artması ve yıllık bazda %3 seviyelerinde kalması öngörülüyor.

ABD ÜFE verilerinin duyurulmasının ardından, dolar endeksi düşüşe geçerek son saat itibarıyla %0,2 oranında geri çekilerek 103 seviyesinin altına indi. ABD borsaları ise güne pozitif bir başlangıç yaptı. Nasdaq %1,34 ile açılışta en fazla yükselen endeks olurken, Dow Jones %0,87 ve S&P 500 %0,44 oranında artış kaydetti.

Dolar/TL Dar Bantta Yatay Hareket Ediyor

Dolar, uluslararası para birimleri karşısında zayıf seyrini sürdürmeye devam ederken, yurt içinde Dolar/TL’nin geçen hafta 33,77 seviyesine kadar yükseldikten sonra 33,55 noktasında dirençli kaldığı gözlemleniyor. Dolar kurunun ay başındaki yükselişin ardından 33,4 seviyelerinde destek bulduğu dikkat çekiyor. Bu durum, paritenin son bir haftadır dar bir bantta yatay kalmasını sağlıyor.

İlginizi Çekebilir;  Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck'un Çin Ziyareti ve Önemli Görüşmeleri

Öte yandan, yükselişine devam eden gram altın bu hafta rekor seviyesini 2.669 TL’ye taşıdı. Dün %2 civarında değer kazanan gram altın, bugün düşük volatilite ile işlemlerine devam ederek rekor seviyesine yakın bir hareket sergiliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.