Şirket Haberleri ve Finans Gelişmeleri

0

Akbank T.A.Ş. – Yurt Dışı Tahvil İhracı

Akbank (AKBNK), 500 milyon dolar tutarında %7.50 faiz oranıyla sürdürülebilir yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirdi. İhraca yaklaşık 1,5 milyar dolar tutarında talep geldi. Bu işlemle beraber Akbank’ın sürdürülebilir fonlama payı %66 seviyesine yükseldi. İhracın coğrafi dağılımı %42 İngiltere ve İrlanda, %21 Amerika, %20 Avrupa, %13 Orta Doğu ve %4 Asya olarak gerçekleşti.

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. – Pay Satışı

ODAŞ Elektrik (ODAS), bağlı ortaklığı Çan2 Termik A.Ş.’deki (CANTE) paylarına ilişkin 93.000.000 adet payın kurumsal yatırımcılara 15,35 TL fiyattan satış işleminin Borsa İstanbul A.Ş. Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında gerçekleştirildi. Bu işlemle birlikte şirketin Çan2 Termik A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları, %48,5275’e geriledi. İşlem takasının Pay Piyasası takas süresi içinde gerçekleştirilmesi öngörülmekte.

InvestingPro kullanın, profesyoneller gibi kazanın! %20 indirim kodu: KAZAN

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. – Sağlık Tesisleri İhalesi

Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. - Sağlık Tesisleri İhalesi

Oncosem’in (ONCSM) bağlı ortaklığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan “Anadolu Yakası Sağlık Tesisleri için 3 Aylık Kemoterapi Hizmet Alımı” ve “Avrupa Yakası Sağlık Tesisleri için 3 Aylık Kemoterapi Hizmet Alımı” ihalelerine katıldı. Toplamda 39.933.941,33 TL bedelle ihaleleri kazanarak hizmet alımına hak kazandı.

Astor Enerji A.Ş. – Temettü Dağıtımı

Astor Enerji (ASTOR) CFO’su Olcay Doğan, CNBC-e’de yayınlanan Para Ekranı programında şirketin 2 Ağustos’ta temettü dağıtacağını açıkladı. Geçen yıl %24 halka açıklık oranıyla halka arz edilen Astor Enerji, bu yılın ilk çeyreğinde 572 milyon lira net kâr bildirdi. Temettü verimi %1,39 olarak hesaplandı.

İlginizi Çekebilir;  Apple Avrupa'da Yapay Zeka Özelliklerini Erteliyor
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.