Altın Fiyatları ve PCE Verileri Üzerindeki Etkisi

0

Investing.com’dan alınan bilgilere göre, altın, haftanın son işlem gününde 2.360 dolardan bulduğu destekle hafif bir yükseliş kaydetti. Ancak, değerli metalin, geçen haftanın ortasında başlayan düşüş eğilimini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bugün yurt dışında açıklanacak olan ABD Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi (PCE), yatırımcılar için önemli bir veri olarak öne çıkıyor. Bu verinin, Fed’in (ABD Merkez Bankası) yakından takip ettiği enflasyon göstergelerinden biri olması nedeniyle, bankanın Eylül ayında olası bir faiz indirimine gitme kararı üzerinde etkili olabileceği düşünülüyor.

Fed’in faiz kararlarının, dolar getirisine karşılık altın yatırımlarını doğrudan etkilemesi nedeniyle, PCE verisinin altın fiyatları üzerindeki etkisi de büyük önem taşıyor.

InvestingPro BÜYÜK YAZ İNDİRİMLERİ başladı!

%50 indirime ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanabilirsiniz. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

ABD PCE Verileri Beklentisi

ABD PCE Verileri Beklentisi

Ons altın, geçen hafta 2.483 dolarla yeni bir zirve seviyesine ulaştıktan sonra, bu noktadan itibaren %5’i bulan bir değer kaybı yaşadı ve bu hafta 2.353 dolara kadar geriledi. Ayrıca, 15 Nisan haftasından bu yana devam eden yatay görünümünü sürdürmeye devam ediyor. PCE verisinin yıllık bazda %2,5 seviyesinde açıklanması bekleniyor. Eğer veri, beklentiler doğrultusunda veya altında gelirse, bu durum Fed’in faiz indirimine gitme olasılığını destekleyebilir ve dolayısıyla altına olan talebi artırabilir.

Ayrıca, hafta içinde açıklanan ABD verileri, ekonomideki canlılığın devam ettiğine dair olumlu sinyaller vermekte. PCE’nin düşük gelmesi, ABD’deki yumuşak iniş söylemlerini güçlendiren bir argüman olarak değerlendirilebilir. Aksi durumda, canlı ekonomiyle birlikte enflasyonda direnç oluştuğu görülürse, bu da Fed’in mevcut politikalarını sürdürmesi yönünde yorumları artırabilir.

İlginizi Çekebilir;  Dolar Kuru Yeniden Rekor Seviyelere Ulaştı

Ons Altın İçin Güncel Destek ve Direnç Seviyeleri

Ons altın için kısa vadeli görünümde 2.360 dolar seviyesi destek konumunu korurken, bu değer altında gerçekleşecek günlük kapanışlar, fiyatın 2.310-2.320 dolar aralığına kayabileceğini gösteriyor. Yukarı yönlü hareketlerde ise 2.390, 2.410 ve 2.430 direnç seviyeleri dikkat çekiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.